Bisericile din Romania se implica in combaterea prostitutiei la Campionatul Mondial de Fotbal

Timp de trei zile a avut loc la Bucuresti la Palatul Patriarhal o ampla manifestare dedicata combaterii traficului de fiinte umane in perioada desfasurarii Campionatului Mondial de Fotbal Germania 2006. Actiunea a fost organizata de AIDrom (Asociatia Ecumenica a Bisericilor din Romania).

Unul dintre argumentele invocate pentru organizarea acestei campanii, "Stop traficului de fiinte umane!", patronata si binecuvantata de toti capii Bisericilor din Romania, este si faptul ca: "Organizarea Cupei Mondiale de Fotbal va aduce barbati din toata lumea in Germania, iar dorinta acestora de distractie va fi exploatata la maximum de catre traficanti. Fotbalul deschide apetitul multor barbati pentru distractii, incluzand alcoolul, drogurile si sexul. Cand se distreaza si beau, ei considera fetele si tinerele femei ca obiecte sexuale, care trebuie folosite cu voia sau fara voia lor.

OSCE a prognozat deplasarea a 3.000 de tinere femei si fete din tarile baltice si tari est-europene in Germania, ca victime ale traficului, pe perioada desfasurarii Cupei Mondiale de Fotbal".

"Fiintele umane nu sunt mingi de fotbal"

Ca urmare a acestui fapt, bisericile si clerul vor sustine o ampla campanie de informare legata de acest pericol. Se vor distribui pliante si afise cu informatii la granitele tarilor de origine, tranzit si destinatie despre pericolul traficului cu prostituate.
De asemenea, se vor sustine campanii de informare cu politiile de frontiera din Romania si Republica Moldova. Programele de radio si TV vor difuza slogane speciale, cum ar fi "Fiintele umane nu sunt mingi de fotbal, nu se paseaza cu fiinte umane".
In diferite orase din Germania vor fi prezentate studii de caz, marturii ale unor victime ale traficului de fiinte umane. Organizatorii Campaniei Anti-Trafic spera sa sensibilizeze opinia publica, incluzand si clientii, incercand sa previna traficul si sa contribuie la reintegrarea victimelor.

.

30 Martie 2006

Vizualizari: 1255

Voteaza:

Bisericile din Romania se implica in combaterea prostitutiei la Campionatul Mondial de Fotbal 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE