Preotii predica informatii despre UE

 

Locuitorii judetului Alba Iulia vor afla informatii utile despre Uniunea Europeana de la preoti, in cadrul unui proiect, unic in tara noastra, finantat din fonduri nerambursabile. Proiectul, numit "Acasa in Europa", prin care preotii din comunitatile rurale vor promova informatii despre UE, a fost lansat de catre Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia, Asociatia "Filantropia Ortodoxa" si Universitatea "1 Decembrie 1918" prin Facultatea de Teologie Ortodoxa.


Bugetul total al proiectului este de aproximativ 50.000 de euro, aproximativ 40.000 de euro fiind asigurati din fonduri nerambursabile.


Potrivit partenerilor care sunt implicati in aceasta actiune, proiectul este, pana in prezent, singurul din Romania care implica Biserica Ortodoxa. In cadrul lansarii oficiale a proiectului, arhiepiscopul de Alba Iulia a declarat ca preotii sunt cei mai indicati sa promoveze informatiile europene in comunitatile rurale.


Concret, proiectul va presupune formarea unor puncte de informare despre UE in mai multe comunitati locale din judetul Alba, in special in localitati rurale izolate.


De asemenea, vor mai fi organizate si unele dezbateri pe teme europene la care sa participe preotul comunitatii si un cadru didactic specializat de la Universitatea din Alba Iulia, ca promotori ai informatiei europene.

.

16 Ianuarie 2007

Vizualizari: 2166

Voteaza:

Preotii predica informatii despre UE 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE