Sinistratii din Vrancea au probleme de sanatate


Multi dintre sinistratii din zonele inundate in iulie au inceput sa acuze probleme de sanatate. Cele mai frecvente afectiuni sunt dermatitele. Cadrele medicale de la Spitalul de Urgenta Bucuresti, venite voluntar in Vrancea, au declarat ca dermatitele sunt problemele de zi cu zi ale sinistratilor. “Dermatitele reprezinta problemele de sanatate cu care se confrunta oamenii din zonele sinistrate. Numai luni am avut 4-5 cazuri de copii care au fost trimisi imediat la spital.

Motivul il constituie faptul ca oamenii mananca acum conservele pe care le-au primit cu cateva zile in urma si pe care le-au pastrat in conditii improprii. Ideal ar fi sa-i dai omului hrana in fiecare zi, atat cat poate consuma. O alta cauza ar putea fi malul. Au fost oameni care au lucrat in mal si exact in aceste zone, pe maini si pe picioare, au inceput sa le apara dermatite“, a declarat medicul Marius Filip, specialist in ortopedie, traumatologie si medicina de urgenta de la Serviciul Special Ambul din cadrul Spitalului Universitar Bucuresti.

Specialistii veniti din Capitala sunt de parere ca cel mai bine ar fi ca in aceste zone sa vina un medic specialist dermatolog care sa trateze aceste afectiuni. In plus, medicii spun ca in zona nu se respecta nici cele mai elementare reguli de igiena: “Sinistratii prefera sa mearga desculti prin mal, chiar daca au rani la picioare. Nici baie nu fac, desi le-am spus ca ranile trebuie tinute curate“, a precizat medicul.

Carciumi transformate in centre de prim-ajutor

La randul sau, Episcopul Dunarii de Jos, PS Casian Craciun, a indemnat, cu prilejul inceperii Postului Sfintei Marii, la transformarea carciumilor din zonele sinistrate in centre de prim-ajutor. “Facem un apel plin de dragoste catre sinistrati, sa fie multumitori fata de cei care ii ajuta, sa se implice cu totii in lucrarea de refacere a caselor si a vietii lor si sa se abtina cu desavarsire in Postul Sfintei Marii de la frecventarea carciumilor din sate. Speram sa avem sprijin si in aceasta directie de la autoritati si de la toti factorii de stabilitate si normalitate in zona.
In aceeasi masura, asteptam ca in aceste zone carciumile sa se transforme in centre de prim-ajutor, cu apa si alimente“, se arata in indemnul Episcopului Dunarii de Jos.

.

03 August 2005

Vizualizari: 951

Voteaza:

Sinistratii din Vrancea au probleme de sanatate 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE