Varstnici in vizita la Manastirea Caldarusani

Varstnici in vizita la Manastirea Caldarusani

 

Crucea Rosie Romana organizeaza pentru persoanele in varsta din sectoarele 3 si 4 din Capitala o vizita la Manastirea Caldarusani.

25 de batrani, cu varste de peste 65 de ani, insotiti fiecare de cate un voluntar, vor pleca astazi din statiile de metrou Dristor si Aparatorii Patriei.


Excursia face parte dintr-un sir de actiuni organizate de Crucea Rosie Romana in cadrul proiectului "Deschideti o usa", proiect ce are ca beneficiari 150 de batrani cu venituri reduse care locuiesc singuri.

Acestia primesc lunar tichete valorice - de la inceputul anului 2008, beneficiarii proiectului au primit aproximativ 3.000 de tichete ASIST, in valoare de 20 lei fiecare. Aceste ajutoare sunt completate cu donatii de alimente, produse igienice sau imbracaminte obtinute de Crucea Rosie Romana de la diverse firme. Voluntarii Crucii Rosii Romane le "deschid usa" celor 150 de beneficiari, cel putin o data pe saptamana, asigurandu-le servicii precum: insotirea la plimbare in parc, la medic, la cumparaturi, terapie ocupationala prin implicarea acestora in realizarea unor produse din impletit, cusut, crosetat. Crucea Rosie Romana a derulat pentru prima data proiectul destinat persoanelor varstnice in 2006, cu sprijinul Organizatiei United Way Romania.

.
Pe aceeaşi temă

10 Aprilie 2013

Vizualizari: 1018

Voteaza:

Varstnici in vizita la Manastirea Caldarusani 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

manastirea caldarusani

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE