Arhiepiscopia Romana din America lanseaza un apel pentru sinistratii din RomaniaArhiepiscopia Romana din America lanseaza un apel pentru sinistratii din Romania

 

Arhiepiscopul Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din cele doua Americi, IPS Nicolae Condrea, lanseaza un apel pentru intrajutorarea romanilor din nordul Moldovei, afectati de recentele inundatii din tara. Romanian Global News reda in cele ce urmeaza apelul, preluat de pe pagina de web a Arhiepiscopiei. "Ne pregatim cu totii pentru Postul Adormirii Maicii Domnului, perioada de abtinere trupeasca si stradanie duhovniceasca. Dupa cuvantul Sf. Ioan Gura de Aur, postul nostru se cuvine implinit prin milostenie. Ori, ce milostenie poate fi mai bine primita decat cea oferita celor in necaz.

Va adresam apel la rugaciune si milostenie pentru fratii nostri romani din Nordul Moldovei greu incercati de revarsarea apelor. Multe familii au ramas fara adapost si cele necesare vietii. Cu totii au nevoie de ajutor si se cuvine sa ne indreptam gandul si fapta catre ei.

Va adresam parinteste rugamintea de a va ruga pentru toti cei aflati in mare suferinta si de a-i ajuta cu darul dumneavoastra. IPS Arhiepiscop Pimen si intreaga administratie a Arhiepiscopiei Sucevei se straduiesc acum sa ii asiste pe cei ce sufera de pe urma inundatiilor. Ii putem ajuta si noi cu rugaciunea si darul nostru. Ii rugam pe preoti sa organizeze o colecta in fiecare parohie in urmatoarele saptamani si sa trimita suma colectata la Centrul Eparhial din Chicago, in cazul parohiilor din SUA, sau la Catedrala Sf. Gheorghe din Windsor, in cazul parohiilor din Canada. Intreaga suma colectata pana la sfarsitul lunii august va fi trimisa Arhiepiscopiei Sucevei pentru ajutorarea celor sinistrati. Il rog pe Dumnezeu sa va rasplateasca darul si va daruiasca pacea Sa cereasca".

 

.

30 Iulie 2008

Vizualizari: 300

Voteaza:

Arhiepiscopia Romana din America lanseaza un apel pentru sinistratii din Romania 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE