Arhitectura contemporana ortodoxa ajunge si in Finlanda


Galeria Departamentului de Arhitectura a Universitatii de Tehnologie din Tampere va gazdui marti, 20 februarie, vernisajul expozitiei "Ecumenism: un punct de vedere arhitectural din Romania".Evenimentul cultural va debuta la ora 17:00 si va consta in prezentarea noilor tendinte in arhitectura sacra contemporana, prezentate prin intermediul unor proiecte realizate de nume importante din peisajul arhitectural romanesc, informeaza Ambasada Romaniei la Helsinki. Manifestarea este organizat de institutia de invatamant superior care gazduieste evenimentul si de misiunea diplomatica romana din capitala Finlandei.


Expozitia"Ecumenism: un punct de vedere arhitectural din Romania", este inclusa in programul Departamentului pentru Diplomatie Publica din MAE de promovare a culturii romanesti in strainatate. Scopul sau este de a promova un raport actual intre traditia locala ortodoxa si viitoarea abordare a arhitecturii ortodoxe din punct de vedere al integrarii in Uniunea Europeana, al globalizarii culturale si al ecumenismului religios.


"Ecumenism: un punct de vedere arhitectural din Romania" va fi itinerata in capitale europene, in avanpremiera evenimentelor programate pentru a se desfasura la Sibiu, oras desemnat capitala culturala europeana in 2007.

 

 

.

12 Februarie 2007

Vizualizari: 2007

Voteaza:

Arhitectura contemporana ortodoxa ajunge si in Finlanda 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE