Colinde Romanesti in Portugalia in interpretarea Coralei Facultatii de Teologie Ortodoxa din Sibiu

Din dorinta de a reitera seria concertelor de Craciun, initiate in decembrie 2006 si continuate cu mare succes in 2007 și 2008, Institutul Cultural Roman de la Lisabona in parteneriat cu Biserica Ortodoxa Romana din Portugalia organizeaza in perioada 9-13 decembrie 2009 patru concerte de colinde si muzica bisericeasca la Lisabona si Setubal, in interpretarea Coralei Facultatii de Teologie Ortodoxa din Sibiu.

Corala participa cu binecuvantarea IPS Dr. Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, prin prezenta Episcopului-Vicar Andrei Fagarasanul.

Cele patru concerte vor avea loc la:
Catedrala Patriarhala din Lisabona, 9 decembrie, 21:30 (Largo da Se, Lisabona)
- Biserica Sao Sebastiao din Setubal, 10 decembrie, 21:30 (Largo de Sao Domingos, Setúbal)
- Basílica da Estrela din Lisabona, 12 decembrie, 21:00 (Largo da Estrela, Lisabona)
- Parohia Ortodoxa Romana din Lisabona, 13 decembrie, 12:00 (Rua de S. Mamede ao Caldas nº 18B) (concert sustinut in continuarea Sfintei Liturghii)

Prin aceasta initiativa, ICRL si-a propus organizarea unor evenimente muzicale de inalta tinuta, care sa ofere publicului portughez prilejul de a cunoaste lucrari de mare frumusete si valoare artistica, care exploreaza radacinile bizantine stravechi ale muzicii noastre bisericesti, dar si pe cele ale cantecelor traditionale romanesti.

Speram ca acest concert sa contribuie, o data in plus, la marcarea specificitatii romanesti in concertul diversitatii culturale europene.

Amplul repertoriu al coralei este alcatuit din piese din literatura muzicala autohtona si universala, din colinde romanesti si straine, precum si din lucrari de muzica bisericeasca ortodoxa. Corala Teologica este condusa de Pr. Lect. Univ. Dr. Dobre Vasile Sorin si are in componenta sa preoti, diaconi, profesori si studenti ai Facultatii de Teologie Ortodoxa din Sibiu.

 

.

09 Decembrie 2009

Vizualizari: 861

Voteaza:

Colinde Romanesti in Portugalia in interpretarea Coralei Facultatii de Teologie Ortodoxa din Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE