Deschiderea Scolii Romanesti la Parohia Ortodoxa Sfantul Ioan Botezatorul din Sydney

Duminica 31 Iulie 2011, cu incepere de la ora 13:00, la Parohia Ortodoxa Romana Sf. Ioan Botezatorul din Sydney, va avea loc festivitatea de deschidere oficiala a Scolii de limba si cultura romaneasca din Sydney.

Colectivul didactic este format din profesori cu pregatire de specialitate in Romania si are experienta necesara pentru a lucra cu copii incepand de la varsta de 3 ani. Evenimentul v-a fi marcat de cuvantul Prea Sfintitului Episcop Mihail, Episcopul Australiei si Noii Zeelande si de prezenta domnului Consul General al Romaniei la Sydney, domnul Floricel Mocanu, care va face parte din staful pedagogic al acestui proiect.

Parintii si copii sunt invitati sa discute cu cadrele didactice despre modul de desfasurare al cursurilor si despre beneficiile pe care aceast proiect il are pentru copii dumneavoastra. Dupa deschiderea oficiala, sunteti invitati sa luati parte la masa festiva organizata de Parohia Sf Ioan Botezatorul impreuna cu Asociatia Consiliul Roman Australian.

Acest proiect este menit sa perpetueze valorile romanesti dincolo de granitele tarii. Contactul stabilit cu aceasta ocazie va continua sa se dezvolte, ca un arc peste timp si peste Ocean.Cu toate ca suntem la inceput de drum, as dori sa priviti aceasta initiativa ca o adevarata sarbatoarea a spiritului romanesc, la care copii si de asemeni adultii sunt asteptati cu emotie si bucurie.

Coordonatorii si colectivul de profesori sunt deschisi la opinii si idei, deoarece se doreste cristalizarea unui program care sa raspunda cat mai bine unor nevoi reale. Pentru inceput cursurile se vor desfasura in ultima Duminica a fiecarei luni cu incepere de la ora 12:00 dupa terminarea Sfintei Liturghii in sala Centrului Cultural al parohiei noastre. Pe parcursul cursurilor, parintii sunt invitati la o agapa frateasca.

Alaturi de educaţia pe care o primesc copiii in familie, Parohia Ortodoxa Sf. Ioan Botezatorul, prin Departamentul de Scoala duminicala, ofera copiilor un cadru in care, asemenea lutului, se modeleaza caracterul acestora, iar mai apoi, unii copii fac deja primii pasi pe calea credintei, se hotarasc a-L urma pe Hristos si primesc viziune pentru a deveni lucratorii de maine.

Scoala v-a fi impartita in doua grupe, prima grupa va fi a copiilor intre 3 si sase ani iar cea de-a doua a copiilor peste 6 ani. Structura programului de Scoala duminicala in general cuprinde: rugaciunea de inceput, cursuri de limba si literatura romana, Istoria Romanilor, Geografia Romaniei si Religie. Pe parcursul acestor activitati echipa implicata in Departamentul de Scoala duminicala isi fixeaza anumite obiective si scopuri in ceea ce priveste educarea.

"Invata pe copil calea pe care trebuie sa o urmeze, si cand va imbatrani, nu se va abate de la ea" (Proverbe 22:6).

Pentru inscrieri si relatii suplimentare va rugam sa-l contactati pe Preotul Paroh Vasile Prundus la telefon 0434405064 sau in fiecare duminica la sediul bisericii intre orele 10:00 si 13:00.

Adresa scolii duminicale este 20 Doonside Rd, Doonside.

Sursa: rgnpress.ro

06 Ianuarie 2013

Vizualizari: 961

Voteaza:

Deschiderea Scolii Romanesti la Parohia Ortodoxa Sfantul Ioan Botezatorul din Sydney 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE