Intalnirea de la Nurnberg a episcopilor ortodocsi romani, pe ultima suta de metri


Resedinta de la Nurnberg a Mitropoliei Ortodoxe pentru Germania, Europa Centrala si de Nord va fi in perioada 8-15 mai locul de desfasurare al celei de-a treia intalniri a episcopilor ortodocsi romani din Europa occidentala si America, la care sunt asteptati toti cei opt ierarhi in functie, Mitropolitii Serafim si Iosif, Arhiepiscopii Nathaniel si Nicolae, Episcopii vicari Sofian, Siluan, Marc si Irineu.

Aceasta intrunire sta sub semnul mai multor evenimente din viata mitropoliei gazda, care vor culmina duminica, 14 mai, cu sfintirea Catedralei mitropolitane de la Nurnberg, informeaza Mitropolia Ortodoxa pentru Germania, Europa Centrala si de Nord. La toate aceste evenimente participa si Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, care se va afla la a doua vizita in Mitropolie, prima fiind prilejuita in urma cu trei ani de hirotonia Episcopului vicar, Prea Sfintitul Sofian.

Ca si la celelalte doua intalniri precedente, programul va cuprinde dezbateri ale problemelor pastorale si misionare din Occident, precum si intalniri cu oficialitati locale. Un alt moment important al manifestarii religioase romanesti va avea loc sambata, 13 mai, cand, la Berlin, se va pune piatra de temelie pentru o viitoare biserica romaneasca, ce se va afla la adrsesa Heerstr.

63, 14055 Berlin - Charlottenburg.

Primele doua intalniri ale episcopilor ortodocsi romani din Europa occidentala si America au avut loc la Paris (15-19 aprilie 2004) si Detroit (9-16 mai 2005). Pe lista evenimentelor recente importante pentru ierarhii ortodocsi romani din diapsora se numara si alegerea in luna martie a unui nou Episcop vicar, in persoana Parintelui Ioan Casian, care va fi hirotonit duminica, 2 iulie, in cadrul Congresului Arhiepiscopiei din America si Canada, la Resedinta arhiepiscopala de la Chicago. Noul hirotonit va fi astfel al 9-lea episcop ortodox roman din Occident, mai anunta mitropolia romana. 
 
Nurnberg, Germania/Romanian Global News

.

05 Mai 2006

Vizualizari: 1623

Voteaza:

Intalnirea de la Nurnberg a episcopilor ortodocsi romani, pe ultima suta de metri 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE