Liturghii in limba romana si in regiunea italiana Abruzzo


Comunitatea de credinciosi catolici romani care traieste in regiunea italiana Abruzzo beneficiaza si ea, ca si alte comunitati din restul peninsulei, de servicii religioase in limba romana, ce sunt asigurate de preoti romani.

Acestia provin din Dieceza de Iasi si au desfasurat activitate pastorala la sanctuarul Santa Maria di Collemaggio din L'Aquila intre anii 2000 si 2005. Inca de la inceput, atentia lor a fost indreptata si spre conationali, catolicii romani putand sa asiste in fiecare duminica la slujba Sfintei Liturghii, la care vin si alti romani ortodocsi. Continuitatea a fost asigurata de pr. Valerian Enascut, rector al bazilicii mentionate, iar din primavara lui 2005, bazilica legata de numele sfantului Celestin a V-lea a fost data in grija pastorala calugarilor benedictini, din acel moment asistent spiritual pentru romanii di Provincia L'Aquila fiind pr.

Pavel Antalute, informeaza Episcopia Romano-Catolica de Iasi.

In prezent, la bazilica Santa Maria di Collemaggio se celebreaza o Liturghie in limba romana in fiecare duminica de la ora 15:30, in fiecare sambata de la ora 15:30 in biserica San Flaviano din L'Aquila si o data pe luna, prima duminica, de la ora 15:30 in biserica SS. Crocifisso din Sulmona, cu perspectiva extinderii programului si la alte localitati. Aceasta dorinta ar putea deveni realitate si datorita implicarii parintelui Cristian Chinez, care, desi studiaza la Roma, indeplineste si o activitate pastorala in aceasta parte a Italiei.
 
Abruzzo, Italia/Romanian Global News

.

06 Aprilie 2006

Vizualizari: 1588

Voteaza:

Liturghii in limba romana si in regiunea italiana Abruzzo 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE