Mitropolia Basarabiei sare in ajutorul victimelor inundatiilor din dreapta Prutului


Inalt Prea Sfintitul Petru, Mitropolitul Basarabiei si Exarh al Plaiurilor, a semnat in acest sens o circulara in care a facut apel catre toti preotii si crediciosii din cadrul Miropoliei Basarabiei sa participe la colectarea de fonduri pentru victimele inundatiilor din judetele din dreapta Prutului afectate de inundatii.

„Din luna februarie 2006, in urma ploilor torentiale si a inundatiilor ce au avut loc in ultimul timp, populatia din mai multe judete din Romania a avut de suferit. Arii intinse de teren din judetele Timis, Dolj, Olt, Mures, Prahova, Ialomita, Iasi, Bacau, Galati si Constanta au fost inundate si se afla sub ape. Conform ultimelor informatii, 12 judete sunt afectate, 9.526 persoane evacuate, cazate la rude, in unitati scolare si sanitare, in corturi, pe pontoane plutitoare; 148 gospodarii afectate, 848 case inundate; 227 case distruse; 122 case in pericol de prabusire; 3.

818 gospodarii si anexe inundate. Bilantul total al victimelor si al pierderilor inca nu poate fi estimat, in conditiile in care nivelul Dunarii este inca in crestere. Constiinta noastra de crestini ortodocsi, precum si poruncile evanghelice, ne indeamna sa actionam cu fapte de solidaritate fata de fratii nostri aflati in nevoie”, se spune in circulara semnata de IPS Petru, care a facu apel si catre toate institutiile de stat si cele neguvernamentale sa se alature la aceasta colecta.

Fondurile vor fi depuse pe un cont special si gestionate de Misiunea Sociala „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei.

Nr. contului: BC „Victoriabank” SA, filiala Nr. 3, Cod bancar 280101416; Cont lei:

MD225110000186757
 
Chisinau, Basarabia/Romanian Global News 

.

19 Mai 2006

Vizualizari: 1339

Voteaza:

Mitropolia Basarabiei sare in ajutorul victimelor inundatiilor din dreapta Prutului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE