O noua biserica romaneasca la Sydney


O noua biserica romaneasca la Sydney

In data de 24 august 2008, la Sydney in Australia a fost sfintit locul si proprietatea unei noi biserici romanesti - Biserica Ortodoxa Romana- Sf. Ioan Botezatorul. Aceasta este a doua biserica romaneasca din Sydney, dupa Biserica Sf. Maria, cumparata si renovata de comunitate. La slujba de sfintire facuta de IPS Episcop Mihail al Australiei si Noii Zelande au participat peste 100 de romani.

Proprietatea, cu o suprafata de 1500 metrii patrati, pe care fiinteaza acum cladirea de 200 metrii patrati a Bisericii Sf. Ioan Botezatorul din Sydney, situata la adresa 20 Doonside Rd., Doonside, NSW, in valoare de A$355.000, a fost cumparata cu ajutorul unui imprumut din banca.

Enoriasii au depus un deposit de A$101.000 si au mai platit peste $15.000 taxele tranzactiei si costul avocatului. Toate aceste sume au fost adunate prin donatiile comunitatii si mentionam cu precadere suma de A$59.000 oferita de Emilia Verbina Markakis - decorata cu Medalia Ordinul Australiei si de Mircea Vintila (aceasta suma fiind adunata tot de comunitate cu multi ani in urma).

"Dupa cinci ani de munca voluntara in sanul parohie, avand credinta in suflet chiar pe aceste indepartate meleaguri, nefiind lipsiti de acuze si suspiciuni tipice romanesti, s-a reusit cumpararea prin forte proprii a proprietatii celei de-a doua parohii romanesti la Sydney. Nu cred ca este cazul sa ne reamintim de problemele trecutului infiintarii acestei parohii, de greutatile inceputului, toate acestea dandu-le la o parte, este momentul sa ne bucuram impreuna, noi crestini ortodocsi romani din Sydney care din putinul nostru am strans mana de la mana si am reusit sa cumparam aceasta proprietate" ne-a declarat preotul paroh Ioan Vasile Prundus.

Iata ca diaspora recenta si tanara ei preotime, trecand peste toate piedicile si nedreptatile comunitare sau guvernamentale, zideste caramida cu caramida o temelie solida pentru spiritul romanesc din Australia.

Facem si pe aceasta cale un apel tuturor celor ce vor sa faca donatii in a ajuta la achitarea imprumutului facut la banca pentru cumpararea acestei biserici si ii anuntam ca pot contacta preotul paroh folosind site-ul parohiei: sfioan.com

Laurentiu Fulga

.

26 August 2008

Vizualizari: 750

Voteaza:

O noua biserica romaneasca la Sydney 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE