Prima editie a Olimpiadei de Religie in Arhiepiscopia Ortodoxa Romana din cele doua Americi

Arhiepiscopia Ortodoxa Romana din cele doua Americi anunta prima editie a Olimpiadei de Religie, a carei etapa pe centru metropolitan va avea loc in duminica a 5 a dupa Rusalii, 27 iunie,  transmite Romanian Global News, care citeaza eparhia romana.

 

Olimpiada de religie reprezinta un concurs de excelenta care se adreseaza copiilor cu aptitudini, inclinatii si interese deosebite pentru religie, din parohiile Arhiepiscopiei. Participarea la aceasta olimpiada este optionala si individuala. Copii, intre 7-18 ani inscrisi sau nu in programul Scolilor de Duminica parohiale, pot participa la olimpiada la trei categorii de varsta. In acest an tema va fi "Porunca sau indemn? - Lasati copii sa vina la mine ..... (Mt. 19.14). Etapa pe centru metropolitan se va derula in Centrele Metropolitane si parohiile arondate sunt dupa cum urmeaza: Boston (Worcester, Southbridge, Boston), New York (NYC, Rochester, Syracuse, Philadelphia, Reading, Norfolk), Atlanta (Atlanta, Orlando, Nashville), Austin (Austin, Houston, San Antonio), Chicago (Chicago, Fort Wayne, Lansing, S.Saint Paul), Detroit (Detroit, Troy, Windsor, Cleveland), Los Angeles (Los Angles, Sacramento, Las Vegas, Hayward, Torrance), Edmonton (Boian, Calgary, Edmonton), Vancouver (New Westminster, Victoria, Winnipeg, Saskatoon), Toronto (parohiile din Ontario mai putin Windsor), Montreal (parohiile din Quebec).

Ca material didactic se recomanda pe langa textul Sfintei Scripturi, "Invatatura de credinta Crestin Ortodoxa" Tematica pentru olimpiada este urmatoarea:

Grupa intre 7-10 ani:

Trairea invataturii crestine

1. Legea Vechiului Testament - Decalogul.

2. Legea cea noua - Fericirile.

3. Rugaciunea Domneasca (comentariu), Simbolul de credinta.

4. Faptele bune - roade ale virtutilor.

5. Faptele rele - incalcari ale voii lui Dumnezeu

Grupa intre 11-14 ani:

Credinta Crestina

1. Crezul - sinteza invataturii de credinta

2. Invatatura despre Sfanta Treime in Crez

3. Sfintele Taine (numarul lor, instituire, savarsitor, efecte)

Grupa intre 15-18 ani:

Se va evalua un eseu scris pe care tineri il vor sustine oral in fata comisiei pe una dintre temele:

1. "Porunca sau indemn? -Lasati copii sa vina la mine ..... (Mt. 19.14)-"

2. Rolul tanarului crestin ortodox in apararea vietii (combaterea violentei, a suicidului, a eutanasiei si a degradarii demnitatii umane)

La etapa metropolitana, premiile I aduc participarea gratuita la tabara de vara a Arhiepiscopiei de la Emlenton PA, intre 21 august si 4 septembrie. Fiecare parohie si centru metropolitan va avea un regulament precis cu precizari cu privire la desfasurarea Olimpiadei. Mai multe informatii se pot obtine de la parintele Daniel Ene, secretar Eparhial, parintele Nicolae Clempus, sau parintele Cornel Dragomir.

Sursa: rgnpress.ro

21 Iunie 2010

Vizualizari: 1307

Voteaza:

Prima editie a Olimpiadei de Religie in Arhiepiscopia Ortodoxa Romana din cele doua Americi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE