Prima slujba ortodoxa in romana la Lucerna


Romanii din Elvetia Centrala sunt asteptati sambata, 27 mai, in Capela de la Maihof, Lucerna, la prima slujba ortodoxa in limba romana, ce va fi oficiata de parintele roman Romica Enoiu, incepand cu ora 10:00.
 
Serviciul religios va fi urmat de la 12:00, in Foyer 1, de o scurta agapa, informeaza Casa Romanilor din Elvetia. Cei care nu stiu sa ajunga la capela pot sa ia de la gara din Luzern autobuzul numarul 1 in directia Maihof, cu oprire la statia Schlossberg. Din statie se vede pe partea cealalata a strazii un turn cu ceas, care este biserica Maihof, iar capela unde va avea loc slujba este exact in spatele bisericii, pe Weggismattstrasse.

Aceasta capela a fost rezervata de catre pictorita romanca Carmen Bira, initiatoarea unui proiect prin intermediul caruia si romanii ortodocsi din aceasta parte a Elvetiei sa poata sa beneficieze de servicii religioase.

Cel care a raspuns initiativei a fost parintele Enoiu, parohul bisericii ortodoxe romane „Sfantul Nicolae” din Zurich, care s-a aratat dispus sa fie aproape de romanii din aceasta parte a tarii, chiar daca doar o data pe luna, dar cu speranta ca acestia se vor regasi in biserica si se vor cunoaste mai bine intre ei, informeaza Casa Romanilor din Elvetia. Toate persoanele care sunt interesate de aceasta propunere, si vor sa i se alature in continuare, sunt rugate sa trimita un e-mail cu numele, adresa si telefonul personal la adresa carmenbira@yahoo.com.
 
Lucerna, Elvetia/Romanian Global News    

.

16 Mai 2006

Vizualizari: 2122

Voteaza:

Prima slujba ortodoxa in romana la Lucerna 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE