Tineri din intreaga Europa, invitati de mitropolia romana de la Paris la o tabara la Tismana


Tinerii din cadrul Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale,  grupati in asociatia numita „Nepsis”, vor organzia in perioada 7-20 iulie, la Tismana, o tabara pentru copiii din mitropolie care au varsta cuprinsa intre 8 si 12 ani.

Copiii vor fi cazati acolo si vor avea asigurate toate conditiile necesare, tabara fiind amenajata de Directia de tineret a Judetului Gorj in imediata apropiere a Manastirii Tismana. Pe langa activitatile de joaca si sportive care se vor desfasura in cadrul bazei sportive a taberei, copiii vor participa la unele rugaciuni si activitati in cadrul manastirii si vor vizita multe locuri deosebite din regiune, precum casa si lucrarile lui Constantin Brancusi de la Hobita si Targu Jiu, Valea Jiului, muntii Valcanului (Carpatii meridionali), schiturile si manastirile din regiune. La actiune vor lua parte peste 60 de copii, care vor fi supravegheati de 10-15 indrumatori calificati, pentru organizarea taberei costurile de fiecare copil ajungand la 190 de euro. In ceea ce priveste transportul dus-intors in Romania, tinerii organizatori se angajeaza sa-l solutioneze in functie de numarul participantilor din fiecare tara.

La costurile taberei se vor mai adauga in acest caz 150-200 de euro, aceasta depinzand de rapiditatea cu care se anunta participantii, informeaza mitropolia romana.

Tabara va avea si o semnificatie deosebita, in acest an implinindu-se 600 de ani de cand Sfantul Nicodim a plecat in lumea celor drepti. Sfantul este sarbatorit anual pe 26 decembrie si este raspunzator pentru revigorarea credintei si monahismului in partile acestea ale Romaniei, la sfarsitul secolului al XIV-lea, si pentru zidirea Manastirii Tismana.

Parintii interesati sunt rugati sa ii contacteze pe organizatori pana pe 15 martie, acestia fiind pr. Dan Savan, delegatul IPS Iosif  pentru organizarea taberei, mobil 0033 6 09 97 37 20, adresa de e-mail dan.savan@gmail.com, Stefan Capitaneanu, Consilier mitropolitan pentru tineret, mobil 0033 6 87 30 68 51, scapitan@yahoo.com, sau Christian Cadere, presedintele Asociatiei tinerilor din Mitropolie, NEPSIS, mobil 0033 6 22 34 51 49, association_nepsis@yahoo.com.

Asociatia Nepsis a organizat in fiecare din ultimii sase ani (2000-2005) cate un pelerinaj de vara la manastirile din Romania. Peste 200 de tineri adolescenti si studenti din intreaga Europa, impreuna cu tineri din Romania, au petrecut clipe de neuitat in ambianta manastirilor, a bisericilor, a traditiilor si a monumentelor de cultura romanesti. 
 
Paris, Franta/Romanian Global News    

.

08 Martie 2006

Vizualizari: 1867

Voteaza:

Tineri din intreaga Europa, invitati de mitropolia romana de la Paris la o tabara la Tismana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE