Ziua Eroilor - celebrata pe 17 mai

  

Ziua Eroilor va fi sarbatorita pe 17 mai, iar programul dedicat acestei zile, propus de catre Oficiul National pentru Cultul Eroilor si aprobat de primul ministru al Romaniei, cuprinde activitati comemorative organizate in memoria celor ce s-au jertfit pentru Tara.

 

Astfel, joi, 17 mai, de la ora 12.00, in toate lacasele de cult se vor trage clopotele, in institutiile publice si unitatile de invatamant se va pastra un moment de reculegere. In Capitala vor avea loc ceremonii oficiale la Mormantul Ostasului Necunoscut din Memorialul Eroilor Neamului, situat in Parcul Carol; Cimitirul Eroilor Revolutiei; Cimitirul Militar Ghencea; Cimitirul Israelit "Filantropia"; parcela de onoare din cimitirul Reinvierea; Monumentul Eroilor Patriei din fata Universitatii Nationale de Aparare; Monumentul Eroilor Jandarmi din Parcul Cismigiu.


Manifestari comemorative vor avea loc in toate localitatile din tara in care sunt cimitire de onoare sau locuri de inhumare ale eroilor romani.


Reprezentantele diplomatice si comunitatile romanesti din strainatate nu ii vor uita pe eroii romani - peste 130.000 - inhumati in 30 de state din Europa si Asia. La Kotzingue, Franta, se va instala o placa memoriala dedicata prizonierilor romani morti in aceasta localitate, in anii Primului Razboi Mondial.

 

.

16 Mai 2007

Vizualizari: 2855

Voteaza:

Ziua Eroilor - celebrata pe 17 mai 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE