1020 de ani de la crestinarea Rusiei


1020 de ani de la crestinarea Rusiei

La Kiev incep astazi festivitatile dedicate implinirii a 1020 de ani de la crestinarea Rusiei. Festivitatile vor incepe in vestita Lavra a pesterilor din Kiev, cu o masa rotunda, la care vor participa atat membri ai corpului diplomatic, cat si reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe Ruse (din Moscova si Kiev).

Adjunctul sefului Departamentului pentru Relatii Externe Bisericesti al Patriarhiei Moscovei, protopresbiterul Vsevolod Ceaplin, a declarat: "Ne amintim cum, odata cu serbarea a 1000 de ani de la crestinarea Rusiei, a inceput renasterea spirituala a Bisericii noastre si schimbarea cardinala a locului acesteia in societate.

Este imbucurator ca serbarea acestei date a primit sprijinul autoritatilor din Rusia si din Ucraina. Aceasta nu este doar o sarbatoare bisericeasca, ci una legata de istoria Rusiei si, in acest fel, de istoria tarilor, cultura si statalitatea carora s-au nascut in cristelnita din Kiev".


Mentionam ca festivitatile prilejuite de implinirea a 1020 de ani de la crestinarea Rusiei se vor desfasura in mai multe localitati din Ucraina, Rusia si Belarus, pe tot parcursul acestui an. (E.R.)

.

11 Aprilie 2008

Vizualizari: 874

Voteaza:

1020 de ani de la crestinarea Rusiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE