14 ierarhi au sfintit Manastirea Duminica Sfintilor Romani

 

PF Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, inconjurat de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi, a oficiat ieri dimineata slujba de sfintire a manastirii cu hramul "Duminica Sfintilor Romani". Din soborul de ierarhi au facut parte IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Nifon, Arhiepiscopul Targovistei, PS Calinic, Episcopul Argesului si Muscelului, PS Casian, Episcopul Dunarii de Jos, PS Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului, PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului, PS Sofronie, Episcopul Episcopiei Ortodoxe Romane din Ungaria, PS Vincentiu Ploiesteanu si PS Ciprian Campineanul, Episcopi-Vicari Patriarhali, PS Varsanufie, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, si PS Irineu Slatineanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Ramnicului. Slujba de sfintire a fost urmata de slujba Sfintei Liturghii, iar dupa citirea Sfintei Evanghelii a fost citit actul de tarnosire a manastirii cu hramul "Duminica Sfintilor Romani".


In cuvantul de invatatura, PF Patriarh Teoctist a facut cateva marturisiri de suflet legate de sfintirea acestei manastiri: "Minunea invierii fiicei lui Iair de astazi se potriveste foarte bine cu invierea noastra, cu momentul acesta de inviere. A inviat Schitul Maicilor aici.

De la acest schit, din atelierele noastre s-au extins in lumea intreaga catapetesme sculptate cu maiestrie. Acum, cu manastirea aici, cu rugaciunile parintilor de aici nadajduim sa inmultim aceasta. Si cu eforturi numai de Dumnezeu stiute, cu ajutor de la El am asezat aceasta cladire aici. Acum avem si un salas monahal, incat punem un fel de inceput, un fel de inviere a acestei institutii a noastra. Este insa si un fel de alinare pentru dorul Catedralei Mantuirii Neamului".


Cu prilejul sfintirii, lacasul a fost inzestrat cu moaste ale Sf. Ap. Andrei, ale Sf. M. Mc. Gheorghe si ale Sf. Ierarhi Ambrozie si Dionisie.


Dupa cum a declarat pentru Radio Trinitas, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, pr. Constantin Stoica, la slujba de ieri au participat foarte multi credinciosi.

 

Narcisa BALABAN

 

.

30 Octombrie 2006

Vizualizari: 2833

Voteaza:

14 ierarhi au sfintit Manastirea Duminica Sfintilor Romani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE