140 de ani de la fondarea Academiei Romane

Presedintele Academiei Romane, Eugen Simion, a afirmat ieri ca academiile trebuie sa devina un parlament al inteleptilor.

 

„Academiile trebuie sa fie un adevarat parlament al inteleptilor, care sa exprime un punct de vedere moral si sa devina un reper intelectual pentru noile generatii in Europa de maine, in care ne vom regasi impreuna“, a spus Eugen Simion, in cadrul sesiunii omagiale dedicate implinirii a 140 de ani de la fondarea Academiei Romane, cea mai importanta institutie stiintifica a tarii.


La randul sau, presedintele Traian Basescu a evidentiat rolul Academiei Romane de-a lungul celor 140 de ani de existenta, caracterizand-o drept „cel mai important pastrator al valorilor culturale si stiintifice romanesti“. In cadrul aceleiasi ceremonii, presedintele Academiei Romane, Eugen Simion, a acordat presedintelui Traian Basescu si fostilor presedinti ai Romaniei Emil Constantinescu si Ion Iliescu un triptic special de monezi aniversare din aur, argint si tombac cuprat.


Tripticul a fost acordat, de asemenea, fostilor presedinti ai Academiei Romane si actualului presedinte al institutiei, Eugen Simion.

Totodata, au fost rasplatiti cu Meritul Academic senatorul si scriitorul Varujan Vosganian, Alexandru Bogdan, membru corespondent al Academiei, Dorina Rusu, secretar stiintific al Sectiei de stiinte istorice si arheologice, si inginer constructor Nicolae Comanescu. Diploma Distinctia culturala a revenit confratilor din presa Razvan Dumitrescu - Realitatea TV, Victor Ciutacu - Jurnalul National, Mircea Mocanu - Radio Romania Actualitati, Melania Vergu - „Gandul“.

.

05 Aprilie 2006

Vizualizari: 1619

Voteaza:

140 de ani de la fondarea Academiei Romane 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE