5.000 de preoti, calugari si enoriasi din Suceava vor iesi la miting pentru retrocedarea codrilor Bucovinei


Preotii si calugarii din Suceava vor organiza, pe 4 mai, un miting de protest impotriva actualei guvernari. Nicicnd sutanele si potcapurile nu au iesit in strada intr-o procesiune lipsita de obisnuita solemnitate bisericeasca. Steagurile bisericesti (prapurii) vor fi inlocuite cu pancarte prin care calugarii, preotii si enoriasii vor cere retrocedarea in natura si dreptul la proprietate a aproximativ 192.000 ha din codrii Bucovinei. “Circa 5.

000 de persoane sunt asteptate sa participe la marsul organizat de Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor la Suceava impotriva guvernarii Aliantei D.A., care tergiverseaza retrocedarea celor 192.000 de hectare teren forestier constituit in Fondul Bisericesc din Bucovina”, precizeaza documentul cu antetul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor prin care PS Pimen solicita alesilor locali dezlegare pentru neobisnuitul mars. Pentru “pichet”, multimea se va aduna la Manastirea Sfntul Ioan cel Nou si de acolo va lua calea Prefecturii. Clericii Arhiepiscopiei si-au luat angajamentul ca vor desemna personal propriu pentru asigurarea ordinii in timpul marsului. Dupa ce a solicitat sprijin Jandarmeriei si Politiei, primarul Ion Lungu a avizat favorabil cererea inaltelor fete bisericesti. “Biserica este o institutie ca oricare alta si vor fi respectate procedurile legale”, a marturisit primarul Lungu. Prefectul Orest Onofrei considera ca solutia legala identificata pentru solutionarea cererii ar fi reinfiintarea Fundatiei Fondul Bisericesc Ortodox din Bucovina, o fundatie de stat. “Comisia judeteana de fond funciar Suceava si-a declinat competenta, iar Prefectura a transmis premierului Calin Popescu Tariceanu o informare privind modul de solutionare a cererii, unde am propus reactivarea fundatiei de drept public care a functionat pna in 1949”, a explicat prefectul de Suceava, care pretinde ca Fondul Bisericesc Ortodox din Bucovina a avut, de la infiintare, exclusiv dreptul de administrare asupra terenurilor forestiere si nu pe cel de proprietate. (Gabriela Dobos)

.

26 Aprilie 2006

Vizualizari: 1613

Voteaza:

5.000 de preoti, calugari si enoriasi din Suceava vor iesi la miting pentru retrocedarea codrilor Bucovinei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE