Asistenta sociala in comunitatile europene, in dezbatere teologica la Iasi


Asistenta sociala in comunitatile europene, in dezbatere teologica la Iasi

Iasul gazduieste in perioada 25-27 iunie a.c., conferinta bienala "Societatile europene in tranzitie - asistenta sociala si dezvoltare sociala". Evenimentul este organizat de Consortiul International pentru Dezvoltare Sociala, in colaborare cu Universitatea "Al. I.

Cuza" din Iasi, prin Facultatea de Teologie Ortodoxa "Dumitru Staniloae". "Lucrarile se desfasoara, pe de-o parte, in sedinte plenare, pentru ca vom avea doua prezentari plenare, intre care una a parintelui Gheorghe Popa, prorector la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iasi, care va aborda problema eticii crestine in dezvoltarea sociala, o noutate in domeniu, si implicarea Bisericii in dezvoltarea sociala si in asistenta sociala; pe de alta parte, in afara de aceste sesiuni plenare, se desfasoara trei workshopuri, la care s-au inscris 60 de participanti din 17 tari", a declarat pr. lect. dr. Dan Sandu, de la facultatea amintita. Aceasta intalnire de la Iasi, care a fost planificata cu doi ani inainte, incearca sa aduca in prim-plan probleme ale societatii moderne.

Consortiul International de Dezvoltare Sociala este o organizatie neguvernamentala, alcatuita la initiativa unor profesori si reprezentanti ai societatii civile din toata lumea, care, din 1970, au cautat sa puna bazele unei asociatii. Scopul este constituirea unei interfete intre institutiile responsabile pentru problemele de dezvoltare sociala si societatea in sine. "Scopul acestor intalniri este ca, pe langa prezentarile facute, sa vedem, dupa ce specialistii pleaca in tarile lor, ce putem lua si aplica noi din expertiza adusa de ei" a mai spus pr. Sandu.

Un vas de Cucuteni - simbolul unui nou premiu international

Intalnirea de la Iasi este una deosebita si datorita faptului ca specialistii in stiintele sociale veniti aici vor oferi pentru prima data un premiu, care poarta numele unui mare cercetator in domeniu. "Cu acest prilej, Consortiul International mai realizeaza un lucru: initiaza un premiu, numit Harald Svedner. Acesta a fost un membru al Comunitatii academice suedeze, care a contribuit in mod deosebit la dezvoltarea sociala. Acest premiu este daruit unui profesor de Stiinte Sociale din Germania, care este si jurnalist, numit Wolfghang Muller. Este o mandrie pentru noi ca acest premiu se ofera pentru prima data in Romania, iar simbolul acestui premiu va fi un vas de Cucuteni", a continuat pr. Dan Sandu.

.

26 Iunie 2008

Vizualizari: 655

Voteaza:

Asistenta sociala in comunitatile europene, in dezbatere teologica la Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE