Astazi se incheie hramul Sfintei Parascheva

 

Astazi, 16 octombrie, in cadrul manifestarilor dedicate hramului Sfintei Parascheva, la Catedrala mitropolitana de la ora 7.00 pana la ora 11.00 se vor oficia Miezonoptica, Utrenia si Sfanta Liturghie.


De la ora 9.30 in Sala "Dr.

Iustin Moisescu" din incinta Centrului Eparhial Iasi se va desfasura Simpozionul "Iustin Moisescu", iar IPS Mitropolit Daniel va binecuvanta inceputul anului universitar 2006 - 2007 pentru Facultatea de Teologie Ortodoxa "Dumitru Staniloae" din Iasi.

 

"Sectorul Invatamant, impreuna cu Biblioteca Ecumenica "Dumitru Staniloae" organizeaza pe 16 octombrie un simpozion dedicat marelui mitropolit al Moldovei si Sucevei ocazionat de implinirea a 20 de ani de la mutarea sa la Domnul. Se vor sustine comunicari stiintifice, dupa care va avea loc binecuvantarea de inceput de an universitar pentru Facultatea de Teologie. Vor fi prezenti profesorii facultatii, studentii facultatii, Centrul Eparhial prin Sectorul Invatamant, iar aceasta activitate poarta inca incarcatura hramului Sf. Parascheva", a declarat pr. lect. dr. Mihai Vizitiu, consilier cu probleme de invatamant al Arhiepiscopiei Iasilor.


La ora 16.00 va avea loc procesiunea de plecare a moastelor Sf. Ierarh Nectarie de la Catedrala mitropolitana din Iasi catre Galati, in Episcopia Dunarii de Jos, iar de la ora 18.00 va avea loc procesiunea de reintroducere a moastelor Sfintei Cuvioase Parascheva in Catedrala mitropolitana din Iasi.

 

Narcisa BALABAN

.

16 Octombrie 2006

Vizualizari: 2276

Voteaza:

Astazi se incheie hramul Sfintei Parascheva 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE