Astazi, la Paris, debuteaza Religio - Salon pentru toti crestinii


De sambata 13 ianuarie, pana luni, 15 ianuarie 2007, la Paris, se desfasoara Salonul Religio. Salon pentru toti crestinii, asa cum se defineste an de an, Religio, a ajuns in 2007 la a XI-a editie.


Anul acesta, oferta este foarte diversa, dupa diferitele categorii carora li se adreseaza expozantii. Salonul se adreseaza tuturor crestinilor interesati de edituri si mass-media crestine, laicilor angajati in parohiile sau episcopiile lor (care fac parte din consiliile parohiale, fac cateheza sau asigura alte servicii in cadrul episcopiilor), celor implicati direct in invatamantul confesional sau intr-o asociatie caritativa, insa Religio nu se adreseaza doar publicului larg, ci si profesionistilor in domeniu, cum ar fi librari, jurnalisti, proprietari de magazine cu obiecte bisericesti. Organizatorii Salonului nu i-au uitat, anul acesta, nici pe membrii clerului, indiferent de categoria din care acestia fac parte.


Tuturor acestora li se ofera posibilitatea ca prin Salonul Religio sa afle idei, contacte, produse, servicii si informatii utile atat la standuri, cat si prin participarea la conferinte si mese rotunde.
Tariful de intrare este de 7 euro pe zi, respectiv 15 euro pentru toate cele 3 zile. Accesul este liber pentru membrii clerului, cat si pentru copiii pana la 16 ani care vin insotiti de adulti; familiilor numeroase li se acorda o reducere de 5 euro de persoana.


Accesul la conferinte si la mesele rotunde organizate in cadrul Salonului este gratuit pentru toti vizitatorii.

Prezenta ortodoxa la Salonul Religio

Una dintre noutatile din acest an la Salonul Religio il constituie participarea Adunarii Episcopilor Ortodocsi din Franta si a Institutului "Saint Serge" din Paris.


Salonul Religio este organizat, anul acesta, in colaborare cu foruri reprezentative a trei confesiuni crestine: Adunarea Episcopilor Ortodocsi din Franta, Conferinta Episcopilor din Franta si Federatia Protestantilor din Franta.


Alaturi de acestia au colaborat activ reprezentanti ai invatamantului catolic, Institutul Catolic de la Paris, reprezntanti ai specialistilor care se ocupa cu amenajarea bisericilor, realizarea vitraliilor s.a.


Anul acesta, Religio cuprinde doua expozitii tematice dintre care una cuprinde serviciile Bisericilor, edituri, agentii de turism, muzica religioase, mass-media, comunitati, manastiri si asociatii, cea de a doua fiind consacrata amenajarii bisericilor, expunerii de obiecte si vesminte specifice fiecarui cult, cadouri cu specific religios, arta sacra, servicii adresate parohiilor sau comunitatilor crestine. Anul acesta se remarca numarul mare de participanti si varietatea exponatelor prezentate.


Pe parcursul celor trei zile se va desfasura un program de 12 conferinte si dezbateri, iar in spatii special amenajate vor fi sustinute concerte de muzica religioasa. De asemenea, vor fi organizate lansari de carte religioasa publicata la editurile participante.

 

Mioara IGNAT

 

 

.

13 Ianuarie 2007

Vizualizari: 2398

Voteaza:

Astazi, la Paris, debuteaza Religio - Salon pentru toti crestinii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE