Campania Mai puternica decat apele este credinta continua

 

In urma apelului la rugaciune si fapta buna al Prea Fericitului Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, si a campaniei „Mai puternica decat apele este credinta“, initiata de Patriarhia Romana si dedicata strangerii de fonduri pentru ajutorarea sinistratilor din sudul tarii, a fost virata de catre eparhiile Bisericii Ortodoxe Romane suma de 693.512 RON, informeaza Patriarhia Romana. Prin implicarea directa a Bisericii Ortodoxe Romane din sudul tarii, fondurile sunt folosite pentru reconstruirea unui numar cat mai mare de case pentru familiile ale caror locuinte au fost distruse de revarsarea Dunarii.

Eparhiile din sudul tarii efectueaza in acest moment demersurile preliminare pentru implicarea in construirea de case pentru persoanele sinistrate. Incepand din 3 mai, Biserica Ortodoxa Romana, prin eparhiile din sudul tarii, deruleaza un program de asistenta religioasa si sociala pentru persoanele afectate de inundatii.

Pana in prezent au fost asistate aproximativ 4.000 de persoane in localitatile Rast, Carna, Macesul de Jos, Ghidici si Negoi, judetul Dolj. Sprijinul consta in alimente, apa minerala, articole de imbracaminte si incaltaminte, produse igienico-sanitare si medicamente. In aceasta saptamana, cu sprijinul Organizatiei Internationale pentru Caritate Crestin-Ortodoxa din SUA sunt distribuite 12 tone de legume si fructe proaspete familiilor cu copii din localitatile Rast si Carna, 100 de tone de furaje pentru animalele din Rast, precum si 7.000 de pachete cu produse igienico-sanitare in toate localitatile afectate de inundatii din sudul tarii. O parte dintre aceste pachete vor fi livrate si catre persoanele afectate de alunecarile de teren din localitatea Seciuri, judetul Gorj.

Pentru cei care doresc sa contribuie la campania de colectare de fonduri pentru ajutorarea familiilor sinistrate, Patriarhia Romana a deschis urmatoarele conturi la Banca Comerciala Romana, Sucursala Sector 4, Bucuresti, cu mentiunea „Sinistrati-Inundatii“:

- IBAN: RO 54 RNCB 0075004895030091 LEI;

- IBAN: RO 27 RNCB 0075004895030092 EURO;

- IBAN: RO 97 RNCB 0075004895030093 USD. ?

 

 

de Narcisa BALABAN

 

.

23 Iunie 2006

Vizualizari: 1632

Voteaza:

Campania Mai puternica decat apele este credinta continua 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE