Cea de-a IX-a editie a Simpozionului Hristos: Calea, Adevarul si Viata

 

La Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ - Galata din Protopopiatul Iasi 1 s-a desfasurat, in zilele de 10 si 11 decembrie, cea de-a IX-a editie a Simpozionului „Hristos: Calea, Adevarul si Viata“. Anul acesta, credinciosii parohiei, dar si alte persoane care au dat curs invitatiei facute de preotul paroh Mircea Stoleriu, au ascultat prelegeri sustinute de profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Dumitru Staniloae“, din Iasi, precum si de la alte facultati de la universitatile iesene pe tema „Crestinul, fiu al Bisericii“.


Dupa cum ne-a spus pr. Mircea Stoleriu, Simpozionul „Hristos: Calea, adevarul si viata“ are loc la fiecare sfarsit de an si reprezinta o incununare a tuturor conferintelor care au loc peste an in Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ din cartierul Galata. Parintele ne-a spus si care este scopul organizarii acestui simpozion: „Parohia noastra organizeaza aceasta manifestare cu participare mai larga decat de obicei, in dorinta de a atrage atentia fiecarui crestin asupra faptului ca el este fiu al Bisericii, asupra multor daruri pe care Biserica le revarsa asupra fiilor sai, asupra datoriilor fata de Biserica, pentru ca lumea contemporana se cufunda in durere si nefericire, fara a constientiza cauza tulburarii ei, adica uitarea, parasirea sau nerecunoasterea lui Hristos“.


Cei care au conferentiat sambata si duminica la Biserica din Galata sunt: pr. Vasile Nechita, pr. Adrian Dinu, pr. Nicolae Nicolescu, pr. Mihai Manolica, pr. Mircea Stoleriu, acad. Constantin Ciopraga, prof. Alexandru Husar, prof. Gheorghe Macovei, prof. Codrin Cutitaru, prof. Teodor Stanculescu, prof. Virgil Stoica si prof. Oliviana Marincas.


„Toate referatele care s-au prezentat in aceste zile la simpozion au urmarit infatisarea unei imagini cat mai complete asupra a ceea ce inseamna infierea de catre Biserica a omului care devine crestin prin Botez si modul in care Biserica isi revarsa valorile sale asupra crestinului“, ne-a mai spus pr. Mircea Stoleriu.


Sambata, copiii de la Gradinita nr. 28 au prezentat o mica sceneta religioasa, „Intrarea Maicii Domnului in Biserica“, iar doi dintre tinerii care activeaza in corul parohiei au prezentat un scurt program de colinde. Ieri, si elevii de la Scoala nr. 34 au cantat colinde.

Simpozionul s-a incheiat cu un concert de colinde sustinut de Corul Tinerilor de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ - Galata din Iasi. (N. Balaban)

 

.

12 Decembrie 2005

Vizualizari: 1758

Voteaza:

Cea de-a IX-a editie a Simpozionului Hristos: Calea, Adevarul si Viata 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE