Cuvioasa Parascheva, serbata la Manastirea Samurcasesti


Cuvioasa Parascheva, serbata la Manastirea Samurcasesti

Sarbatoarea de la Manastirea Samurcasesti a debutat cu sfintirea Bisericii celei mari de catre Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, impreuna cu Preasfintitul Mihail Filimon, Episcop al Australiei si Noii Zeelande, si cu Preasfintitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, alaturi de un ales sobor de preoti si diaconi.

Dupa sfintirea bisericii, parintele arhimandrit Timotei Aioanei a citit hrisovul de resfintire a bisericii, precum si actul de donatie a raclei cu vesmantul Preacuvioasei Parascheva, care s-a aflat pana acum in resedinta patriarhala, si pe care Parintele Patriarh Daniel a daruit-o ieri manastirii Samurcasesti.

"Cu pretuire si binecuvantare, oferim in dar acest vesmant care a acoperit moastele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iasi, manastirii Samurcasesti, din comuna Ciorogarla, judetul Ilfov, pentru aducere aminte a perioadei in care moastele Cuvioasei Parascheva de la Iasi s-au adapostit aici din calea Razbo-iului al Doilea Mondial, in perioada 10 aprilie-27 octombrie 1944, impreuna cu arhiva si tezaurul Mitropoliei de la Iasi.

Dumnezeu, pentru rugaciunile Sfintei Cuvioase Parascheva, sa binecuvinteze si sa rasplateasca osteneala si evlavia tuturor credinciosilor inchinatori", s-a citit din actul de donatie.

In continuare, Intaistatatorul Bisericii noastre a aratat ca a daruit acest vesmant obstii manastiresti de la Samurcasesti pentru a pretui momentul sederii Sfintei Parascheva in aceasta manastire ilfoveana. "Oferim acest vesmant pentru a arata pretuire si aducere aminte fata de evenimentul deosebit de semnificativ si sfant, acela al sederii Sfintei Cuvioase Parascheva in aceasta manastire, in perioada 10 aprilie-27 octombrie 1944. Oferim acest vesmant pentru a arata pretuire fata de innoirile care s-au facut aici", a spus Parintele Patriarh.

Raluca BRODNER si Ciprian BARA

.

14 Octombrie 2008

Vizualizari: 480

Voteaza:

Cuvioasa Parascheva, serbata la Manastirea Samurcasesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE