De maine, credinciosii se pot inchina moastelor Sfintei Cuvioase Parascheva in Catedrala Sfantul Gheorghe

 

Incepand de maine, 21 noiembrie, slujbele zilnice nu vor mai fi oficiate in Catedrala mitropolitana "Sf. Parascheva" din Iasi, ci in Biserica "Sf. Gheorghe" - vechea Catedrala mitropolitana. De asemenea, in aceeasi zi, si moastele Cuvioasei Parascheva vor fi mutate in Biserica "Sf. Gheorghe" din imediata vecinatate a Catedralei mitropolitane iesene.

"Incepand cu sarbatoarea Intrarii in Biserica a Maicii Domnului, slujbele obisnuite, atat Sf. Liturghie, cat si slujba Vecerniei, nu vor mai fi oficiate in aceasta Catedrala, ci in vechea Catedrala mitropolitana aflata in apropiere. Tot din ziua de marti (n.r. - maine, 21 noiembrie), vor fi mutate si moastele Sf. Cuvioase Parascheva in aceeasi Catedrala. Atat mutarea moastelor Sf. Parascheva, cat si mutarea slujbelor sunt motivate de amplele lucrari de restaurare care se deruleaza in aceasta Catedrala, in exterior, inca din anii 1998, dar in zilele urmatoare lucrarile vor incepe si in interior. Pardoseala va fi scoasa si se va excava pamantul aproximativ 7 metri adancime", a spus parintele arhimandrit Timotei Aioanei, exarh cultural al Arhiepiscopiei Iasilor, la finalul Sfintei Liturghii oficiate ieri la Catedrala mitropolitana "Sfanta Parascheva".

 
Mentionam ca lucrarile de consolidare din interiorul catedralei se estimeaza a fi gata in luna septembrie a anului viitor. Tot cu prilejul lucrarilor din interiorul catedralei, se va realiza si un demisol, acolo unde se vor putea organiza pe viitor diferite activitati cultural-religioase, cum ar fi expozitii, simpozioane etc.

.

20 Noiembrie 2006

Vizualizari: 1819

Voteaza:

De maine, credinciosii se pot inchina moastelor Sfintei Cuvioase Parascheva in Catedrala Sfantul Gheorghe 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE