Deputatii au eliminat alineatul al 3-lea din proiectul Guvernului: Elevii studiaza in continuare Religia

Deputatii din Comisia de invatamant au decis eliminarea din proiectul Legii educatiei elaborat de Guvern a prevederii care dadea posibilitatea elevilor ca, la cerere, sa poata urma alte cursuri in locul celui de religie, informeaza Agentia BASILICA. Comisia de invatamant a adoptat cu modificari articolul 17 din proiectul Educatiei referitor la disciplina religiei.

Membrii forului au stabilit, la alineatul 1 ca religia, ca disciplina scolara in invatamantul primar, gimnazial, liceal si profesional, este parte a trunchiului comun.

Potrivit alineatului 2 admis de Comisie, "la solicitarea scrisa a parintelui, tutorelui sau a elevului daca este major, acesta poate sa nu frecventeze orele de religie".

Deputatii au eliminat alineatul al 3-lea din proiectul Guvernului, care stipula ca, "la cerere, in locul orei de religie, elevii pot urma cursuri de istoria religiilor, istoria culturii si artelor sau alte cursuri utile in formarea comportamentului etic, social sau comunitar".


In favoarea eliminarii au votat 28 membri, iar "impotriva" s-au exprimat trei.

Sursa: ziarullumina.ro

.

03 Mai 2010

Vizualizari: 2417

Voteaza:

Deputatii au eliminat alineatul al 3-lea din proiectul Guvernului: Elevii studiaza in continuare Religia 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • constantin gheorghiesPostat la 2014-02-14 20:04

    Cred ca este un prim pas spre o normalizare asteptata. Multi parinti asteapta ca religia sa fie obligatorie si nu lasata la opinia unor parinti care sunt deja ancorati de materialitatea acestei lumi tot mai mult secularizata.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE