Doi ani cu Lumina!


Doi ani cu "Lumina"!

Lumina a constiintei crestinului prezent si activ in societate

Mesajul IPS Mitropolit Daniel adresat ziarului "Lumina"

"Pe 7 februarie se implinesc doi ani de cand s-a tiparit, la Iasi, primul numar al cotidianului "Lumina". Proiectul de editare a primului cotidian crestin din istoria presei romanesti a fost deodata rodul eforturilor pe care un grup de laici ortodocsi - jurnalisti, oameni de cultura, oameni de afaceri -, impreuna cu Arhiepiscopia Iasilor l-au facut pentru a oferi cititorilor de presa scrisa o alternativa cu accent deosebit pe aspectul formativ, nu doar pe latura informativa, specifica unei astfel de publicatii.


Punerea in lumina a unor activitati desfasurate in beneficiul comunitatii, publicarea unor materiale care vizeaza domenii de larg interes, cum ar fi medicina sau agricultura, este completata, in plus fata de alte publicatii cu aparitie zilnica, de informatii privind viata religioasa, de articole de formare si zidire duhovniceasca.


Articolele publicate de saptamanalul "Lumina de Duminica", distribuit la nivel national prin bunavointa Postei Romane, reprezinta o necesara punere in valoare a spiritualitatii ortodoxe prin comentarii la pericopele evanghelice ce se citesc in biserici duminica, prin incursiuni in istoria si spiritualitatea poporului roman, prin reportaje despre manastirile incluse in traseele de pelerinaj sau prin dialogul dintre teologie si stiinta, purtat de specialisti in domeniu.


Rolul pe care publicatiile "Lumina" il au in formarea constiintei crestinului prezent si activ in societate, deodata fiu al Bisericii si cetatean al Tarii, le recomanda pentru a fi mai intens sustinute atat prin multiplicarea abonamentelor cat si printr-un sprijin financiar constant din partea acelor credinciosi bogati material si dornici de a sprijini o initiativa cu un profund caracter misionar.


Tuturor ostenitorilor, cititorilor si binefacatorilor acestor publicatii le transmitem binecuvantarea noastra si pretuirea pentru jertfa pe care o fac spre slava Preasfintei Treimi si spre raspandirea Cuvantului lui Dumnezeu in lume. La multi ani!"


+Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei

.

07 Februarie 2007

Vizualizari: 2944

Voteaza:

Doi ani cu Lumina! 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE