Intalnire pentru proiectul Enciclopedia Ortodoxiei Romanesti


Intalnire pentru proiectul Enciclopedia Ortodoxiei Romanesti

La Palatul Patriarhiei din Bucuresti s-a desfasurat, pe 2 iunie, o intalnire preliminara pentru realizarea proiectului Enciclopediei Ortodoxiei Romanesti. La intalnirea prezidata de Preasfintitul Ciprian Campineanul, episcop-vicar patriarhal, au participat pr. acad. prof. dr.

Mircea Pacurariu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa "Andrei Saguna" din Sibiu, Bogdan Popescu, consilier patriarhal, si profesori de istorie din tara. In cadrul intalnirii, au fost stabilite cateva date generale cu privire la continutul viitoarei Enciclopedii, informeaza Radio TRINITAS. In paginile Enciclopediei vor fi prezentate, in primul rand, personalitati ale vietii eclesiastice, ierarhi, profesori de teologie, preoti scriitori, mari duhovnici, dar si copisti de manuscrise, tipografi, zugravi de biserici etc. De asemenea, un alt capitol va fi rezervat unor monumente istorice bisericesti, apoi, unor institutii bisericesti, asezaminte bisericesti, eparhii, centre eparhiale, societati bisericesti existente in perioada interbelica, asociatii bisericesti, Consistorii bisericesti, protopopiate, sinoadele din timpul lui Cuza, Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane. De asemenea, vor fi prezentate institutiile bisericesti de peste hotare, de limba greaca si de limba slava, care, in decursul veacurilor, au fost ajutate de domnii romani.

Proiectul editorial "Enciclopedia Ortodoxiei Romanesti" isi propune, in cele cca. 1.500-1.600 de pagini, o mai buna cunoastere a istoriei, teologiei si spiritualitatii in Romania si in strainatate. Lucrarea va fi tiparita in limbile romana si engleza, intr-un singur volum.

.

04 Iunie 2008

Vizualizari: 620

Voteaza:

Intalnire pentru proiectul Enciclopedia Ortodoxiei Romanesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE