La Patriarhie s-a discutat despre noul Statut al Bisericii Ortodoxe Romane

 

In ziua de 23 august 2007, la resedinta patriarhala din Bucuresti, a avut loc sedinta de lucru a Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei si Dobrogei. Presedintia Sinodului a fost asigurata de IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei si Loctiitor de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane. In cadrul sedintei sinodale au fost analizate o serie de propuneri ale Eparhiilor din cuprinsul Mitropoliei Munteniei si Dobrogei in legatura cu ante-proiectul Statutului pentru Organizarea si Functionarea Bisericii Ortodoxe Romane.


"Asa cum s-a mai spus, tema principala aflata pe ordinea de zi a fost ante-proiectul Statutului pentru Organizarea si Functionarea Bisericii Ortodoxe Romane. Inca din primavara acestui an, Sf.

Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a dispus infiintarea unei comisii sinodale speciale, care sa propuna amendamente la Statutul pentru Organizarea si Functionarea Bisericii Ortodoxe Romane. Acest lucru a fost determinat de faptul ca avem, de la inceputul anului, o noua Lege a Cultelor in Romania si, potrivit acestei Legi, pana in luna noiembrie 2007, fiecare cult recunoscut trebuie sa prezinte autoritatilor de stat forma finala a Statutului pentru Organizarea si Functionarea cultului respectiv. In cadrul sedintei de ieri, reprezentantii fiecarei arhiepiscopii si episcopii din Mitropolia Munteniei si Dobrogei au facut observatii pe marginea acestui ante-proiect in vederea inaintarii unor propuneri unitare Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. De asemenea, pe ordinea de zi s-a aflat si proiectul Regulamentului de Functionare al Comisiei Bisericesti. Propunerile facute in cadrul sedintei de ieri vor fi inaintate forumului suprem de conducere al Bisericii Ortodoxe Romane, si anume Sfantului Sinod", a declarat pentru Radio Trinitas, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica.

.

25 August 2007

Vizualizari: 1206

Voteaza:

La Patriarhie s-a discutat despre noul Statut al Bisericii Ortodoxe Romane 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE