Lucrarile Simpozionului teologico-social de la Durau s-au incheiat


In prezenta Inalt Prea Sfintului Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, la Centrul Cultural-Pastoral „Sf. Daniil Sihastru”, din Durau, Simpozionul pe tema „De la gandirea teologica la actiunea sociala - realitatea romaneasca si standarde europene”, care a inceput vineri, 28 octombrie 2005, a continuat si sambata cu o serie de prelegeri. Corespondentul postului de Radio Trinitas, prezent la desfasurarea evenimentului, ne-a oferit detalii despre lucrarile prezentate in cursul diminetii de sambata: „Daca vineri s-a insistat mai mult pe aspectele teoretice care fundamenteaza dialogul dintre Biserica si societate, in multiplele sale aspecte, sambata s-a insistat mai mult pe aspectele practice ale acestui dialog. In acest sens, domnul Florin Frunza, demnitar in cadrul Ministerului Culturii si Cultelor, a prezentat cateva dintre mecanismele financiare de sustinere de catre Stat a initiativelor sociale ale Cultelor. Gabriela Ancuta, reprezentand Primaria municipiului Iasi, a vorbit despre proiectele care se deruleaza in cadrul institutiei amintite, iar Prea Sfintitul Vasile Someseanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, a prezentat, in date generale, activitatile social-filantropice ale Arhiepiscopiei. In continuare, domnul Viorel Dima s-a ocupat de reliefarea dimensiunilor sociale ale gandirii adventiste”.

In dimineata zilei de ieri a urmat o alta serie de prelegeri, in cadrul careia Vasile Dinca a vorbit despre trista realitate a actiunii sociale romanesti in Basarabia, iar pr. Nicolae Anusca despre actiunile in planul protectiei sociale ale Bisericii Romane Unite cu Roma Greco-Catolica.

Simpozionul s-a incheiat ieri, cu formularea concluziilor necesare. Anul viitor, acest simpozion se va desfasura fie la Velico-Tarnovo sau Sofia, in Bulgaria, fie la Chisinau, in Republica Moldova. (N.B.)

.

31 Octombrie 2005

Vizualizari: 1404

Voteaza:

Lucrarile Simpozionului teologico-social de la Durau s-au incheiat 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE