Manifestari religioase si culturale dedicate implinirii a 100 de ani de la Rascoala de la 1907

 

Sambata, 10 februarie, la Flamanzi, in judetul Botosani, s-a marcat implinirea a 100 de ani de la Rascoala din 1907. La manifestari au participat preoti, senatori, deputati, oficialitati locale si judetene, istorici, fii ai satului si multi credinciosi. Deschiderea festivitatii a avut loc la monumentul din centrul orasului (ridicat in amintirea acestui eveniment), unde un sobor de noua preoti condus de pr. Nicolae Craciun, protopop de Harlau, a oficiat slujba de sfintire a apei, dupa care a avut loc o slujba de pomenire in memoria rasculatilor de la 1907. Dupa slujba de pomenire a celor care au cazut la Rascoala din 1907, primarul municipiului Flamanzi, Dumitru Micutaru, a dezvelit o placa comemorativa - sfintita de preotii slujitori - si a indemnat pe participanti la pastrarea unui moment de reculegere.

Dupa discursurile care s-au tinut, organizatorii au oferit participantilor cate un colacel si un pahar de vin de sufletul celor care s-au pomenit. Intrucat evenimentul aminteste celor de astazi de generatiile care au trecut, pentru a-i pregati pe cei din generatiile viitoare si pentru a transmite simtamantul acestui eveniment, copiii de la scolile din Flamanzi au prezentat in sala de conferinte a Primariei orasului Flamanzi scurte programe artistice cu caracter patriotic.


In dupa-amiaza zilei de 10 februarie, a avut loc inaugurarea unei expozitii de numismatica, dar si a unei expozitii de documente ale vremii. Ziua s-a incheiat la Casa de Cultura a orasului Flamanzi cu vernisajul unei expozitii de pictura si grafica semnata de artistul plastic prof. C. Simidrean. Expozitia cuprinde lucrari care prezinta locuri si oameni din Flamanzi. Serbarile legate de implinirea a 100 de ani de la Rascoala taranilor de la 1907 s-au incheiat ieri, 11 februarie, cu un spectacol de muzica populara. (pr. Marius PIJIN)

 

.

11 Februarie 2007

Vizualizari: 1737

Voteaza:

Manifestari religioase si culturale dedicate implinirii a 100 de ani de la Rascoala de la 1907 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE