Moment aniversar: Editia 1000 a Ziarului Lumina


Moment aniversar: Editia 1000 a Ziarului Lumina

In urma cu trei ani si trei luni, un grup de laici ortodocsi din Iasi, cu sprijinul si binecuvantarea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, a lansat un proiect inedit: primul cotidian crestin din Romania, "Lumina".

Pana in anul 2005, evenimentul religios era reflectat in presa scrisa "ocazional" si, de cele mai multe ori, fara profesionalism. Grupul de initiativa, format din jurnalisti cu experienta, a inteles ca viata Bisericii poate fi "subiect de presa" pentru cititori daca este prezentata cu mijloacele specifice jurnalismului (stire, relatare, interviu, reportaj, documentar, investigatie etc.).

PF Daniel, Patriarhul Romaniei, pe atunci Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a apreciat ca, in mileniul al III-lea, Biserica Ortodoxa Romana are nevoie de instrumente moderne de comunicare, pentru o pastoratie mai eficienta si pentru a implementa numeroasele proiecte sociale initiate sau aflate in derulare, sprijinind constant aceasta initiativa jurnalistica, unica in spatiul ortodoxiei.

"Ziarul Lumina" si-a castigat respectul cititorilor sai prin prezentarea obiectiva a informatiei din spatiul religios, cultural-misionar, dar si social, precum si din domenii importante pentru dezvoltarea societatii (sanatate, invatamant, dezvoltarea proiectelor finantate cu bani europeni etc.), evitand sa prezinte faptul divers ca informatie de presa.

"Ziarul Lumina" si-a propus inca de la prima aparitie sa fie o publicatie echilibrata, care sa informeze, dar si sa formeze "constiinta crestinului prezent si activ in societate". Credinciosii din Moldova au putut citi primul numar al "Ziarului Lumina" la 7 februarie 2005, chiar in ziua cand vrednicul de pomenire patriarh Teoctist implinea 90 de ani, evenimentul respectiv constituind si subiectul primului articol de fond al noii publicatii. Din noiembrie 2007, singurul cotidian crestin ortodox din lume este distribuit la nivel national si este parte componenta a Centrului de Presa "BASILICA" al Patriarhiei Romane.

.

29 Aprilie 2008

Vizualizari: 519

Voteaza:

Moment aniversar: Editia 1000 a Ziarului Lumina 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE