Parohia Sf. Spiridon din Iasi organizeaza in perioada 10-12 decembrie 2006 cea de-a doua editie a Zilelor Sfantului Ierarh Spiridon

 

Sarbatoarea va debuta maine, 10 decembrie, la ora 18.00, in Biserica "Sf. Spiridon" cu un concert de colinde, "Deschide usa crestine!", organizat in colaborare Institutul Cultural-Misionar Trinitas al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. In cadrul acestui concert veti putea audia colinde intepretate de: Corul "Mira" al Bisericii "Sf. Nicolae" Domnesc, Corul "Spiridonia" al Bisericii "Sf.

Spiridon", Corul "Nicolaus" al Bisericii "Sf. Nicolae" - Socola, Corul Anghelos al Manastirii "Sf. Trei Ierarhi" si Corala "Trinitas" a Institutului Cultural-Misionar Trinitas. Intrarea este libera. La ora 19.30, participantii la aceasta sarbatoare - preoti si credinciosi din Iasi - vor viziona filmul documentar despre Biserica "Sf. Spiridon" din Iasi, "La izvoarele vindecarii".


Luni, 11 decembrie, de la ora 15.00, in Sala "Dr. Iustin Moisescu" din incinta Centrului Eparhial Iasi va avea loc Simpozionul dedicat implinirii a 220 de ani de la ridicarea turnului-clopotnita al Bisericii "Sf. Spiridon" (cea mai veche cladire care exista astazi in ansamblul arhitectonic "Sf. Spiridon"). Dupa cum ne-a spus pr. Marian Timofte, paroh la Biserica "Sf. Spiridon", cei care vor conferentia sunt: pr. conf. dr. Ion Vicovan, prodecanul Facultatii de Teologie Ortodoxa "Dumitru Staniloae" din Iasi; Sorin Iftimie, cercetator istoric; Costica Asavoiae, arheolog si dr. ec. Ioan Barliba, directorul Spitalului "Sf. Spiridon". Intalnirea va fi moderata de parintele Nicolae Dascalu, consilier cultural al Arhiepiscopiei Iasilor.


De la ora 18.00, in Biserica "Sf. Spiridon" se va oficia slujba Vecerniei. Marti, 12 decembrie, in ziua de praznuire a Sfantului Ierarh Spiridon, incepand cu ora 7.30, se vor oficia slujba Utreniei, Acatistul Sf. Ier. Spiridon, slujba Sfintei Liturghii si slujba de pomenire a ctitorilor.

 

"Zilele Sfantului Spiridon" se doreste a fi o intalnire de suflet, dar in acelasi timp prilejuieste o serie de manifestari religios-culturale, pentru ca e bine ca la hramul unei biserici sa se imbine latura liturgica cu cea culturala. In plus, Biserica "Sf. Spiridon" este o biserica ce ne impune aceasta sarbatoare. Este o biserica cu traditie, iar ea se afla in cel mai mare spital din Moldova. Aceasta biserica a construit cel mai mare spital din Moldova. Tot ce este acolo exista datorita Sf. Spiridon, pentru ca mai intai a fost icoana facatoare de minuni a Sfantului Spiridon. Zilele Sf. Spiridon este o initiativa a bisericii noastre pentru a scoate in evidenta istoria deosebita a bisericii si faptul ca aceasta biserica nu are numai o istorie, ci si un prezent si un viitor", ne-a declarat parintele Ciprian Apetrei, slujitor la Biserica "Sf. Spiridon" si directorul postului de radio Trinitas.

.

09 Decembrie 2006

Vizualizari: 3573

Voteaza:

Parohia Sf. Spiridon din Iasi organizeaza in perioada 10-12 decembrie 2006 cea de-a doua editie a Zilelor Sfantului Ierarh Spiridon 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE