Penitenciarul Rahova a primit binecuvantarea Iordanului


Penitenciarul Rahova a primit binecuvantarea Iordanului

 

Pe 6 ianuarie, in Biserica "Sfantul Apostol Andrei" a Penitenciarului de Maxima Siguranta Bucuresti - Rahova, Preasfintitul Varsanufie, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, a oficiat slujba Sfintei Liturghii. La sfarsitul slujbei, tinute in prezenta a 100 dintre cei peste 1.300 de detinuti, s-a oficiat sfintirea apei.

Alaturi de garzile inchisorii, penitentii s-au simtit, in cadrul momentelor de rugaciune, pentru cateva clipe liberi. Au asistat la slujba si s-au rugat alaturi de preotii liturghisitori.

La sfarsit, au asteptat politicos, la rand, sa primeasca binecuvantarea PS Varsanufie, prin stropirea cu sfestocul de busuioc inmuiat in Agheazma Mare. Nimeni nu a plecat fara agheazma, unii au luat chiar mai multa, pentru a le duce celor care nu au primit invoire sa vina la biserica.

Sarbatoarea a continuat cu stropirea cu agheazma a celor 300 de celule de catre Preasfintitul Varsanufie. Ceea ce a devenit de acum o traditie, pentru ca de cativa ani in ziua de Boboteaza Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor este prezent alaturi de condamnatii de la Rahova, a fost o mangaiere si un moment de libertate spirituala pentru locuitorii dintre zidurile inalte ale inchisorii. (diac. George ANICULOAIE)

 

.

08 Ianuarie 2009

Vizualizari: 571

Voteaza:

Penitenciarul Rahova a primit binecuvantarea Iordanului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE