Politia din Kosovo va avea ca sarcina paza bisericilor

Reprezentantul Politiei din Kosovo, dl. Arber Beka, a declarat ca Politia din Kosovo va prelua in totalitate sarcina de a pazi Bisericile Ortodoxe si Manastirile din Kosovo. De mentionat ca, pana astazi, pentru paza Bisericilor Ortodoxe Sarbe si a Manastirilor erau responsabile doar firmele private de paza, potrivit Agentiei de Stiri a Patriarhiei Romane.

Politia din Kosovo a preluat sarcina aceasta in baza Legii pentru mostenirea politica si religioasa, a continuat dl. Beka.



Decizia nu a fost luata pentru anumite manastiri ale Bisericii Ortodoxe din Kosovo, cum ar fi Sfanta Manastire Gratanita, Sfanta Manastire Detani si Sfanta Manastire a Patriarhiei Pets, pentru ca ele sunt deja pazite de membri ai fortelor de ordine NATO din Kosovo (KFOR).

Episcopul de Raskas si Prizrenis, Artemios, a declarat presei din Serbia ca a ramas uimit de decizia luata pentru modul de paza a Bisericilor Ortodoxe din Kosovo si a adaugat ca asa ceva este de nepermis. "Nu au intrebat Biserica Ortodoxa Sarba, nimeni nu a discutat cu noi, nici macar nu ne-au informat“, adaugand ca cei ce se ocupa cu paza bisericilor este Uniunea Europeana in Kosovo (EULEX) si ca acestei organizatii i-a fost incredintata sarcina.

Sursa: ziarullumina.ro

.

10 Martie 2009

Vizualizari: 428

Voteaza:

Politia din Kosovo va avea ca sarcina paza bisericilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE