Preafercitul Parinte Patriarh Daniel a primit vizita Grupului Ecumenic de Rugaciune din Parlamentul Romaniei

Ieri, la Palatul Patriarhial, Intaistatatorul Bisericii noastre a primit vizita Grupului Ecumenic de Rugaciune din Parlamentul Romaniei.

In cadrul intalnirii la care au participat, alaturi de Patriarhul Romaniei, Preasfintitul Ciprian Campineanul, Episcop-Vicar Patriarhal, parintele Ioan Armasi, reprezentant al Patriarhiei Romane pe langa Grupul Ecumenic de Rugaciune din Parlamentul Romaniei, precum si sapte deputati s-a discutat despre extinderea colaborarii Patriarhiei Romane cu Grupul Ecumenic de Rugaciune din Parlamentul Romaniei, s-au dezbatut puncte de vedere privitoare la unele legi aflate in dezbaterea Parlamentului, precum si despre reprezentarea Romaniei la Uniunea Interparlamentara a Ortodoxiei.

S-a evidentiat nevoia intensificarii colaborarii cu diaspora ortodoxa romana, iar Parintele Patriarh Daniel a subliniat nevoia unei educatii pentru o libertate responsabila si s-a referit, de asemenea, la raportul Romaniei, din punct de vedere spiritual, cultural si economic, la Uniunea Europeana. In cadrul discutiilor a fost subliniat rolul grupului de rugaciune in Parlamentul Romaniei. „In aceasta intalnire cu Preafericitul Parinte Patriarh Daniel am discutat cateva dintre problemele actuale ale grupului nostru.

Grupul nostru este un grup ecumenic. Aici sunt membri nu numai ai Bisericii Ortodoxe, ci si ai celorlalte culte reprezentate in Parlament, ceea ce face sa fie un loc de dezbatere unde, prin morala crestina, cu sufletul, dar si cu mintea politicianului, incercam sa dam raspunsuri la problemele actuale ale societatii fara sa uitam matricea fundamentala a poporului roman, care este credinta in Dumnezeu“, ne-a declarat Cristian Sorin Dumitrescu, Presedintele Grupului Ecumenic de Rugaciune. (C.B.)

Sursa: ziarullumina.ro

.

19 Mai 2009

Vizualizari: 435

Voteaza:

Preafercitul Parinte Patriarh Daniel a primit vizita Grupului Ecumenic de Rugaciune din Parlamentul Romaniei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE