Preotii participa la cursuri de informare pentru accesarea fondurilor structurale


Preotii participa la cursuri de informare pentru accesarea fondurilor structurale

Ieri, 8 iulie a.c., la Hotelul Rin din Bucuresti au inceput lucrarile Cursului de informare si instruire pentru accesarea fondurilor structurale, la care au participat aproximativ 200 de preoti, de la toate eparhiile din tara.

In prima parte a intalnirii organizate de Patriarhia Romana, in colaborare cu Autoritatea de management pentru programul operational sectorial si dezvoltarea resurselor umane, parintele Dorel Motoc, consilier patriarhal in cadrul Sectorului Biserica si Societate al Patriarhiei Romane, a deschis lucrarile conferintei, evidentiind importanta acestor intalniri pentru specializarea preotilor in vederea absortiei fondurilor sociale europeane.

In cadrul intalnirii de ieri, doamna Maria Joao-Rauch a tinut o tinut o prezentare, in care a aratat celor prezenti obiectivele, fondurile si instrumentele structurale, precum si convergenta dintre cooperarea teritoriala si cea europeana.

O atentie deosebita s-a acordat Programului Operational Sectorial (POS), luandu-se in discutie si elaborarea unei propuneri de proiecte de calitate, dar si programului POS DRU, prin care se stabilesc axele prioritare si domeniile majore de interventie ale Romaniei din domeniul resurselor umane, in vederea implementarii asistentei financiare a Uniunii Europene prin intermediul Fondului Social European. "In cadrul acestei intalniri, am luat cunostinta despre modalitatile de aplicare pentru fondurile structurale. Au avut loc prezentari pe larg ale posibilitatilor si metodelor de interventie pe fondurile structurale, ale organismelor si ale institutiilor care sunt eligibile pentru a opta pentru aceste fonduri. Biserica si institutiile de cult, in general, pot fi parteneri ai institutiilor traditionale din acest domeniu, pentru sustinerea activitatilor social-filantropice. Din primele discutii ale intalnirii, s-a desprins foarte clar ca toate parohiile care au centre de zi, cantine sociale sau activitati cu tinerii, pot dezvolta aceste centre educationale, pentru oferirea unor programe de incluziune sociala si dezvoltarea unor programe ocupationale, oferite tinerilor care parasesc institutiile de ocrotire a copiilor, ce apartin statului, somerilor si tuturor celor in nevoi", ne-a declarat parintele Mihnea Susan, consilier in cadrul Sectorului Social-Caritate al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Cea de-a doua parte a seminariilor se va desfasura regional, pe grupe restranse, si se vor discuta elementele specifice, precum alcatuirea bugetelor, managementul financiar si realizarea echipelor de proiect. In cea de-a doua parte a intalnirilor, se vor concretiza proiectele efective.

Ciprian BARA

.

09 Iulie 2008

Vizualizari: 686

Voteaza:

Preotii participa la cursuri de informare pentru accesarea fondurilor structurale 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE