Procesiune cu moastele Sf. Parascheva in jurul Catedralei mitropolitane din Iasi

 

Astazi, 12 octombrie 2006, incepand cu ora 7.00, moastele Cuvioasei Parascheva vor fi in procesiune pe strazile din jurul Catedralei mitropolitane, dupa care vor fi depuse pe amplasamentul special din fata Catedralei mitropolitane.


"La ora 07.00 dimineata, imbracati in vesminte, cu podoabele Bisericii, prapuri, cruci, steaguri, felinare, lumanari si toate celelalte necesare pentru o procesiune, ne vom deplasa la baldachinul cu sfintele moaste ale Sfintei Cuvioase Parascheva. Aici se vor savarsi Acatistul Sf.

Cuv. Parascheva, Troparul Sf. Cuv. Parascheva, al Sf. Nectarie si alte cantari ortodoxe, dupa care, purtand baldachinul cu moastele Sf. Cuv. Parascheva, preotii si credinciosii vor iesi in procesiune. Ne vom deplasa incet spre poarta "Sf. Cuv. Parascheva", cea dinspre bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, vom iesi pe bulevard, apoi vom intra pe poarta "Sf. Ap. Andrei" de langa cabinetul Sf. Apostoli Petru si Pavel, ajungand din nou in fata Catedralei. Dupa ce se va inchina IPS Mitropolit Daniel si dupa ce se vor inchina toti parintii participanti la aceasta ceremonie, ne vom deplasa din nou in Catedrala mitropolitana, iar credinciosii care se vor aseza la rand vor putea sa se inchine sfintelor moaste", a declarat arhim. Dosoftei Scheul, mare eclesiarh al Catedralei mitropolitane din Iasi. De la ora 08.30, in curtea Catedralei mitropolitane, se vor oficia slujba de sfintire a apei si Taina Sfantului Maslu, dupa care Sfanta Liturghie in Catedrala mitropolitana.


Intre orele 16.00 si 19.00, in Catedrala are loc slujba de Priveghere a sarbatorii Aducerea moastelor Sfantului Apostol Andrei la Iasi. La ora 22.30, la aeroportul din Iasi vor sosi din Grecia moastele Sf. Nectarie, dupa care vor fi depuse in paraclisul din Resedinta mitropolitana.


Moastele Cuvioasei Parascheva vor fi introduse in Catedrala mitropolitana luni, 16 octombrie, in jurul orei 18.00.

 

Narcisa BALABAN

 

.

12 Octombrie 2006

Vizualizari: 2675

Voteaza:

Procesiune cu moastele Sf. Parascheva in jurul Catedralei mitropolitane din Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE