Simpozion international de bizantinologie, la Iasi


Simpozion international de bizantinologie, la Iasi

Incepand de ieri, 12 mai, la Iasi are loc cel de-al 15 simpozion international de bizantinologie. Evenimentul, care se desfasoara pe tema "Transmiterea si reconstituirea culturii muzicale crestine", se incadreaza in seria de manifestari culturale puse sub genericul "Iasi 600" si este organizat de Centrul de Studii Bizantine Iasi (CSBI), in colaborare cu Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural National si Complexul Muzeal "Moldova"- Muzeul Unirii. Lucrarile simpozionului care cuprinde trei conferinte si mai multe comunicari stiintifice se desfasoara pana pe 15 mai la Muzeul Unirii din Iasi.

"Simpozionul implica mai multe comunicari stiintifice pe diferite probleme legate de muzica bizantina si se bucura de participarea mai multor specialisti din tara, cat si din strainatate. Cele doua grupuri de muzicologi si interpreti din Gratz (Austria) si Berlin (Germania) ne vor vorbi despre muzica gregoriana, muzica crestina de traditie apuseana, aceasta fiind de fapt si noutatea simpozionului de anul acesta.

Adica am cautat sa antrenam, sa orientam discutiile noastre si cercetarile si concertele si spre muzica religioasa apuseana gregoriana, muzica veche care este inrudita cu muzica noastra", ne-a declarat Gabriela Ocneanu, director stiintific al CSBI.

In cadrul simpozionului, astazi, 13 mai 2008, precum si maine, de la ora 18.00, la Catedrala mitropolitana din Iasi au loc traditionalele concerte de muzica religioasa. In cadrul acestora, concerteaza 10 coruri din tara si din strainatate, iar intrarea este libera. (N.B.)

 

.

13 Mai 2008

Vizualizari: 738

Voteaza:

Simpozion international de bizantinologie, la Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE