Simpozion omagial in memoria arhiereului Ilarion Mircea Bacauanul


Simpozion omagial in memoria arhiereului Ilarion Mircea Bacauanul

A devenit o traditie ca in fiecare an, la Roman, sa fie comemorat arhiereul Ilarion Mircea Bacauanul, fiu al satului Ruginoasa. Cu acest prilej, ieri, 8 februarie, in sala de festivitati a Protopopiatului Roman a avut loc un simpozion omagial si o expozitie documentara.

La acest simpozion, la care au participat personalitati ale vietii publice din Roman, au fost aduse documente din arhiva Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, privind corespondenta episcopului Visarion Puiu cu arhiereul Ilarion Mircea, precum si cele din Arhivele Nationale.

Simpozionul a fost precedat de o slujba de pomenire la mormantul arhiereului din incinta Centrului Eparhial Roman, dupa care, la paraclisul eparhial "Sf. Antipa de la Calapodesti", s-a oficiat Sfanta Liturghie, informeaza Radio Trinitas.

Distinsul ierarh al Bisericii Ortodoxe Romane a pastorit la Roman, in calitate de arhiereu vicar, intre 1922 si 1950, pana la 9 februarie, cand a trecut la cele vesnice.

Reprezentativa pentru viata si activitatea sa este cariera de profesor la Seminarul "Sf. Gheorghe" din Roman, unde a petrecut multi ani de zile, fiind in tinerete arhimandrit si egumen al Bisericii "Precista Mare" din Roman.

In acest an, Primaria comunei Ruginoasa l-a declarat cetatean de onoare post-mortem pe arhiereul Ilarion Mircea Bacauanul.

.

09 Februarie 2007

Vizualizari: 2313

Voteaza:

Simpozion omagial in memoria arhiereului Ilarion Mircea Bacauanul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE