Simpozion tematic consultativ privind noua Catedrala patriarhala


Simpozion tematic consultativ privind noua Catedrala patriarhala

Luni, 15 decembrie 2008, orele 10:00, in Aula Magna "Teoctist Patriarhul" din Palatul Patriarhiei, va avea loc simpozionul tematic consultativ "Noua Catedrala Patriarhala - Catedrala Mantuirii Neamului: arhitectura, structura, utilitate cultuala si culturala", informeaza Biroul de Presa al Patriarhiei Romane.

Simpozionul, organizat de Patriarhia Romana, prin Sectorul Monumente si Constructii Bisericesti, sub inaltul patronaj al Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, are ca scop consultarea tematica cu arhitectii care au proiectat si au realizat dupa proiectele lor biserici de mari dimensiuni in mediul urban dupa 1990.

Tema simpozionului a fost elaborata de catre domnul arhitect dr. Nicolae Vladescu si domnul inginer dr. Eugeniu Iordachescu, consilieri patriarhali in cadrul Sectorului Monumente si Constructii Bisericesti al Patriarhiei Romane.

Vor participa arhitecti si alti specialisti din Bucuresti si din tara - recomandati de catre Centrele eparhiale - si membrii Permanentelor Consiliului National Bisericesc si ai Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Au mai fost invitati sa participe reprezentanti ai Uniunii Arhitectilor din Romania, Ordinului Arhitectilor din Romania, Ordinului Arhitectilor din Romania - filiala Bucuresti, Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti, precum si ai serviciilor de arhitectura si urbanism ale Primariei Generale si ale celor sase sectoare din capitala etc.

Dupa prezentarea temei si sustinerea unor referate de specialitate de catre consilierii Sectorului Monumente si Constructii Bisericesti al Patriarhiei Romane, participantii vor avea posibilitatea sa-si expuna ideile, propunerile si schitele de proiect la tema simpozionului.

Simpozionul va fi precedat, de la ora 9:00, de vernisajul expozitiei de proiecte si fotografii ale unor lacasuri de cult de mari dimensiuni realizate dupa 1990, organizata in Sala "Europa Christiana" a Palatului Patriarhiei.

.

11 Decembrie 2008

Vizualizari: 573

Voteaza:

Simpozion tematic consultativ privind noua Catedrala patriarhala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE