Zece ani de lumina pentru suflet - Radio TRINITAS, la moment aniversar


Zece ani de lumina pentru suflet

Radio TRINITAS, la moment aniversar

+ Daniel,
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Cu ajutorul Preasfintei Treimi, cu rugaciunile Sfintei Cuvioase Parascheva, ale Sfantului Voievod Stefan cel Mare, ale Cuviosului Parinte Dimitrie cel Nou si ale altor sfinti, prin bunavointa Consiliului National al Audiovizualului, care a inteles necesitatea unui post de radio ortodox la nivel national, prin darnicia multor ierarhi, preoti si credinciosi din Moldova, din Tara Romaneasca si din Transilvania, dar si prin multa pasiune si daruire de sine jertfelnica a multor tineri teologi, jurnalisti si tehnicieni, postul de radio TRINITAS al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, devenit din octombrie 2007 postul de radio al Patriarhiei Romane, implineste, acum, zece ani de activitate misionara de natura religioasa, culturala si sociala. Pentru tot ceea ce a fost bun, frumos si folositor in programele acestui prim post de radio crestin-ortodox din Romania, multumim lui Dumnezeu si tuturor oamenilor care ne-au inteles si ne-au sustinut spiritual si material, in incercarea noastra de a apropia Biserica de oameni si pe oameni de Biserica, pentru a binevesti iubirea lui Dumnezeu fata de oameni si a cultiva iubirea oamenilor fata de Dumnezeu.

Promoveaza comuniunea ortodoxa intre eparhii

Multiplele merite ale postului de radio TRINITAS pot fi rezumate in trei directii majore. Mai intai, el contribuie la o mai buna cunoastere a valorilor si frumusetilor credintei ortodoxe, cand aceasta este traita in Biserica, in familie si societate, ca fiind lumina si bucuria vietii in prezenta iubirii lui Dumnezeu. In al doilea rand, Radio TRINITAS promoveaza comuniunea ortodoxa intre eparhii, parohii, manastiri, scoli de teologie, institutii culturale si sociale ale Bisericii in interiorul societatii romanesti, dar si o legatura spirituala, mijlocita de internet, cu romanii ortodocsi din strainatate.

In al treilea rand, Radio TRINITAS contribuie la pastrarea si promovarea identitatii si spiritualitatii crestin-ortodoxe si romanesti in relatie cu alte Biserici si popoare in context european, oferind altora experienta noastra spirituala si invatand de la ei ceea ce este practic si folositor.


Desigur, tot timpul avem ceva de perfectionat in toata activitatea postului de radio TRINITAS, dar bucuria cea mai mare este sa receptezi bucuria si pacea pe care acest post de radio le aduce in sufletele si casele ascultatorilor lui, cand in societate este inca multa saracie materiala, singuratate, incertitudine si, ca urmare, dorinta de comunicare sincera si comuniune frateasca. Cu cat individualismul si goana dupa profitul material imediat se intensifica, cu atat creste mai mult nevoia de comuniune autentica si de valori spirituale permanente. In piata economica, toate se cumpara si se vand, insa in viata spirituala toate se primesc si se daruiesc, pentru a aduna nu comori materiale in jurul nostru, ci comori de lumina in sufletul nostru dornic de a fi iubit si de a iubi vesnic in lumina Preasfintei Treimi. Aceasta explica, in parte, de ce Radio TRINITAS se prezinta pe sine adesea ca fiind "un radio pentru sufletul dumneavostra" sau "un radio al sufletului dumneavoastra".

Un radio al fiecaruia dintre ascultatori

De fapt, lumina pe care o transmite Radio TRINITAS este continuta in Evanghelie si rugaciune, in Liturghie si filantropie, in dreapta credinta si in cultura crestina, traite in harul iubirii preamilostive a lui Dumnezeu, ca pregustare si pregatire pentru lumina cea neinserata a Imparatiei Preasfintei Treimi. In acest inteles, programul major al postului de radio TRINITAS este acela de a binevesti iubirea mantuitoare si sfintitoare a lui Dumnezeu in casele oamenilor, pentru ca oamenii sa caute casa iubirii vesnice a lui Dumnezeu, al carei pridvor este Sfanta Biserica. Astfel, Radio TRINITAS este deodata al Bisericii si al fiecaruia dintre ascultatori, cand sufletul fiecaruia devine biserica, adica adunare in si impartasire din iubirea lui Hristos si a Preasfintei Treimi. In acest context spiritual, mass-media se transfigureaza in mediul intalnirii omului cu Dumnezeu, undele hertziene poarta mesaje harice, iar tehnica informationala sustine teologia si lucrarea misionara a Bisericii. Tehnica creata de oameni, fiind un obiect, ramane neutra, dar mesajul transmis de om prin ea poate sa o sfinteasca sau sa o profaneze. Cand transmite cuvinte sfinte si rugaciuni sfinte, care indeamna la viata sfanta si la fapte sfinte, Radio TRINITAS primeste binecuvantare de la Dumnezeu, prin Biserica Lui.

In aceasta perspectiva, cu profunda recunostinta si bucurie, binecuvantam pe toti ostenitorii, sustinatorii si ascultatorii postului Radio TRINITAS, invocand asupra lor "harul Domnului nostru Iisus Hristos, dragostea lui Dumnezeu Tatal si impartasirea Sfantului Duh!" (II Corinteni 13, 13).

In acealasi timp, exprimam dorinta si speranta noastra ca aria de emisie a postului Radio TRINITAS sa cuprinda si vestul Romaniei, indeosebi judetele Caras-Severin, Timis si Arad, iar cooperarea cu celelalte posturi de radio ortodoxe din Romania sa fie mai intensa si roditoare, pentru lucrarea comuna a Bisericii Ortodoxe Romane, ca Biserica nationala, spre binele si bucuria ascultatorilor.

Mesajul Preafericitului Patriarh Daniel, cu prilejul implinirii a zece ani de la prima emisie a Radio TRINITAS

.

17 Aprilie 2008

Vizualizari: 1189

Voteaza:

Zece ani de lumina pentru suflet - Radio TRINITAS, la moment aniversar 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE