Zilele Sfantului Martir Antim Ivireanul, la Ramnicu Valcea

 

Duminica, 23 septembrie 2007, dupa Sfanta Liturghie oficiata in Catedrala episcopala "Sf. Nicolae" din Ramnicu Valcea, la ora 12:00, a avut loc deschiderea oficiala a manifestarilor religioase si culturale dedicate celei de a IX-a praznuiri a Sfantului Ierarh Martir Antim Ivireanul, ocrotitor spiritual al Episcopiei Ramnicului, informeaza Radio Trinitas. La aceasta deschidere a fost prezent si PS Gherasim, Episcopul Ramnicului, iar Corala "Canticum" a Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sf. Nicolae" a sustinut un concert.


Sfantul Antim Ivireanul este cinstit in Episcopia Ramnicului in fiecare an, timp de mai multe zile.

Cu acest prilej, ieri, de la ora 15.00, a avut loc vernisajul expozitiei "Monahism si arta", editia a VIII-a, iar de la ora 16:00, sesiunea stiintifica a Cercului Cultural "Chesarie de Ramnic", cu tema "Episcopi carturari ai Ramnicului". Sesiunea a fost urmata de dezbateri.


Astazi, 25 septembrie, de la ora 17:00, va aveat loc concursul cu premii "Viata si activitatea Sfantului Antim Ivireanul", iar de la ora 18:00, va avea loc deschiderea Zilelor Bibliotecii Judetene si ale Fundatiei Culturale "Sfantul Antim Ivireanul", editia a XVI-a; lansarea volumului "Carte veche romaneasca (secolele XVII-XVIII)"; lansarea numarului 9 al revistei Bibliotecii Judetene "Antim Ivireanul" Valcea si lansarea numarului 15 al revistei "Lumina Lumii" a Fundatiei Culturale "Sf. Antim Ivireanul. De la ora 18:45 va avea loc vernisajul expozitiei de carte: noi achizitii importante ale Bibliotecii Judetene, iar de la ora 19:00 va avea loc conferinta "Antim Ivireanul in constiinta contemporanilor si a posteritatii".

Procesiune prin oras

Maine, la ora 10:00, va incepe prima parte a celei de-a V-a sesiuni de comunicari si referate a Centrului de Studii Medievale "Antim Ivireanul": colocviul pe tema "Vocatia europeana a literaturii romane vechi". La ora 12:00 va avea loc deschiderea oficiala a celei de-a IX-a editii a praznuirii Sfantului Antim Ivireanul, ocrotitorul spiritual al Ramnicului, la Primaria municipiului Ramnicu-Valcea. Intre orele 14:00 si 17:00 se va desfasura editia a doua a concursului de cantari religioase "Iubi-te-voi, Doamne", editia a II-a. La ora 16:00, va incepe a doua parte a celei de-a V-a sesiuni de comunicari si referate a Centrului de Studii Medievale "Antim Ivireanul": comunicari si dezbateri. Va urma la Catedrala episcopala "Sf. Nicolae" din Ramnicu Valcea, slujba Vecerniei unita cu Litia pentru Sf. Antim Ivireanul. La slujba vor participa Corala "Canticum" a Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sf. Nicolae" si corurile manastirilor din Episcopia Ramnicului. Ziua se va incheia in jurul orei 20:30, dupa o procesiune solemna cu icoana Sfantului Antim Ivireanul pe traseul: Episcopie-Calea lui Traian- Prefectura-Primarie-Troita "Sf. Antim" (cu slujba) Episcopie.


Joi, in ziua praznuirii Sfantului Antim Ivireanul, de la ora 9:00, se va oficia Sfanta Liturghie arhiereasca pe scena din parcul Episcopiei, iar dupa-amiaza, de la ora 17:00, se vor tine colocvii pe tema "Un mare ierarh si un mare ctitor de cultura si arta sacra: Sf. Antim Ivireanul". (Narcisa B.)

.

24 Septembrie 2007

Vizualizari: 689

Voteaza:

Zilele Sfantului Martir Antim Ivireanul, la Ramnicu Valcea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE