Biserica din Timoc aparata la Bruxelles


Biserica din Timoc aparata la Bruxelles

 

Problema celei de-a doua biserici romanesti din Valea Timocului, Serbia, a fost ridicata in Parlamentul Euro­pean de eurodeputatul Alexandru Nazare in cursul dezbaterii privind drepturile minoritatilor nationale de marti.

 

Nazare a sustinut o declaratie in care a afirmat: "Subliniez deteriorarea respectarii drepturilor minoritatii romane din Serbia. Imi exprim ingrijorarea fata de decizia primariei din Negotin de demolare a fundatiei bisericii din Malainita. Subliniez ca Serbia s-a angajat conform Acordului de Asociere sa respecte drepturile omului si sa protejeze minoritatile etnice si religioase. Inchei cu speranta ca autoritatile sarbe nu vor demola aceasta biserica".

Azi se incheie termenul acordat de primaria Negotin preotului Boian Alexandrovici pentru demolarea fundatiei celei de-a doua biserici cu slujba romana din Timoc. In cadrul aceleiasi dezbateri, seful delegatiei romane PPE-ED, Marian-Jean Marinescu a afirmat: "Imi exprim sprijinul pentru protectia minoritatilor, res­pectarea culturii, a limbilor, a traditiilor si obiceiurilor aces­tora. In acest sens, consider ca Roma­nia are o legislatie deose­bit de bine construita in acest domeniu, si poate constitui un exemplu pentru celelalte state membre". (G.D.)

.

05 Februarie 2009

Vizualizari: 924

Voteaza:

Biserica din Timoc aparata la Bruxelles 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE