Enoriasii vor fi indemnati de preoti sa mearga la doctor


Enoriasii vor fi indemnati de preoti sa mearga la doctor

 

La Resedinta Patriarhala a fost semnat, vineri, protocolul de cooperare privind Parteneriatul "Asistenta Medicala si Spirituala" dintre Patriarhia Romana si Ministerul Sanatatii Publice. Protocolul, incheiat pe o durata de zece ani, prevede cresterea calitatii vietii, in special in mediul rural. "Patriarhia ii va ajuta pe enoriasi, prin programe si practici proprii, sa constientizeze ca trebuie sa mearga la doctor de la primele semne ale unei posibile boli, sa vaccineze copiii si, nu in ultimul rand, sa-si faca analizele potrivit programului national de evaluare a starii de sanatate a populatiei", a afirmat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Potrivit protocolului, din toamna acestui an, cele doua institutii vor colabora pentru modificarea legislatiei, in asa fel incat Ministerul Sanatatii sa devina o sursa de finantare pentru dezvoltarea retelei sanitare proprii a Patriarhiei Romane. In acest sens, se intentioneaza construirea de spitale, cabinete stomatologice si centre de diagnostic si tratament, ce vor fi destinate oamenilor cu posibilitati materiale reduse.

In prezent, in reteaua sanitara proprie a Patriarhiei Romane se afla un spital, in Iasi, si 39 de centre medicale si de asistenta sociala. "Exista deja la Iasi Spitalul Providenta si in tara mai multe cabinete medicale carora trebuie sa le dam un statut special. In spatiile pe care Patriarhia le are putem ridica spitale sau cabinete medicale. Statul, prin Ministerul Sanatatii si Guvern, ar putea finanta partial aceste obiective, pentru ca Patriarhia nu va avea fonduri suficiente pentru dotarea si ridicarea spitalelor", a spus ministrul Sanatatii.

O.R.

 

.

25 Iulie 2008

Vizualizari: 633

Voteaza:

Enoriasii vor fi indemnati de preoti sa mearga la doctor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE