IPS Pimen il ataca pe Flutur


Inaltul ierarh il acuza pe ministrul Agriculturii ca a cedat presiunilor mafiei lemnului, tergiversand retrocedarea celor 192.000 ha de padure solicitate

Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, IPS Pimen, a criticat, printr-o scrisoare deschisa, autoritatile locale si centrale, pe care le considera vinovate de tergiversarea restituirii padurilor Bisericii din Bucovina, informeaza Mediafax. Arhiepiscopul ii acuza pe prefect si subprefect ca "au cedat presiunilor Regiei Nationale a Padurilor si ale mafiei lemnului. Marea raspundere crestina revine insa Domnului Ministru Gheorghe Flutur, care, din inaltimea functiei Domniei Sale, a acoperit toate aceste abuzuri", se arata in scrisoare. Pimen mai arata ca Directia Silvica Suceava a trecut la exploatarea fondului forestier fiind sustrasa din padurile solicitate pentru retrocedare, in ultimele sapte luni, masa lemnoasa in valoare de peste 40 de milioane euro.

"Mai dureros decat toate acestea ramane insa campania de calomniere a slujitorilor Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, incepand cu arhiepiscopul, de dezinformare a dreptcredinciosilor, printr-o propaganda finantata chiar din banii obtinuti din jaful padurilor noastre", a precizat episcopul. El il acuza pe ministrul Flutur ca, dupa ce a reusit legiferarea restituirii bunurilor confiscate de comunisti, acum "a cedat cand mafia lemnului din Romania a realizat dimensiunile reformei initiate". Inaltul ierarh afirma ca la ora actuala este ingrijorat deoarece liderii Aliantei intentioneaza modificarea Legii 247/2005, intentionand sa treaca din nou in administrarea statului padurile bisericesti.

Pe de alta parte, prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a cerut Fondului Bisericesc Ortodox Roman din Bucovina (FBORB) sa-si schimbe statutul si componenta, asa cum erau ele la data nationalizarii, in 1949, pentru ca retrocedarea celor 192.000 ha de padure solicitate sa se realizeze. El a tinut sa faca distinctia dintre Biserica si Fundatia Fondul Bisericesc Ortodox din Bucovina. "Sunt lucruri distincte, fundatia este una si Arhiepiscopia alta si nu trebuie amestecate cele doua entitati", a spus prefectul. Potrivit prefectului, "pozitiile de forta" ale reprezentantilor FBORB "nu schimba cu nimic fondul problemei", iar "pista pe care au ales sa mearga este ilegala, imorala si foarte aproape de DNA". (L.M.)

 

.

28 Martie 2006

Vizualizari: 1447

Voteaza:

IPS Pimen il ataca pe Flutur 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE