Islamul se razbuna pe Papa

 

Papa Benedict al XVI-lea s-a declarat, ieri, "profund intristat" de reactiile provocate de afirmatiile sale asupra islamului, formulate in cadrul recentei vizite in Bavaria natala. Lumea islamica, insa, ramanea, ieri, tot furioasa. Cinci biserici din Nabluz, in Cisiordania, si din Gaza au fost vizate, sambata, de cocteiluri Molotov si de incendii. Un grup pana acum necunoscut, numit "Leii Monoteismului", a revendicat atacurile, care nu au provocat victime, dar au avariat considerabil lacasele de cult. Doua grupari armate irakiene au amenintat, ieri, in comunicate postate pe site-uri islamiste: "Sa stiti ca soldatii lui Mahomed se vor indrepta spre dumneavoastra pentru a va zgudui tronul si fundamentele statului, mai devreme sau mai tarziu".

Tot ieri, in Somalia, la Mogadiscio, o calugarita catolica italiana a fost ucisa de barbati inarmati neidentificati. Rabatul a rechemat pentru consultari ambasadorul marocan de la Vatican, ca urmare a afirmatiilor papale. Totusi, secretarul de stat al Vaticanului, cardinalul Tarcisio Bertone, a asigurat, ieri, ca vizita Papei in Turcia, prevazuta pentru sfarsitul lunii noiembrie, nu "are motive in acest moment" pentru a fi amanata. (D.E.)

 

 

Diplomatia Vaticanului

Papa Benedict al XVI-lea l-a investit in functie, la sfarsitul saptamanii, pe noul secretar de Stat al Vaticanului, cardinalul italian Tercisio Bertone (71 de ani), in cadrul unei ceremonii oficiale, in prezenta inaltei ierarhii a Bisericii Catolice. Secretarul de Stat este echivalentul sefului diplomatiei. Cardinalul Bertone fusese numit in acest post la 22 iunie de catre Suveranul Pontif, pentru a-i succeda in functie compatriotului sau Angelo Sodano (78 de ani). In aceeasi zi, Benedict al XVI-lea l-a ales pe monseniorul Dominique Mamberti, francez, pentru a-l inlocui pe italianul Giovani Lajolo in postul de "ministru de Externe" al Sfantului Scaun. Monseniorul Mamberti (54 de ani), nascut la Marrakesh, in Maroc, era din 2002 nuntiu apostolic (echivalentul functiei de ambasador) in Sudan, Eritreea si Somalia si si-a facut in principal cariera ca reprezentant al Vaticanului in Algeria, Chile, Liban si la Natiunile Unite. (D.E.)

.

18 Septembrie 2006

Vizualizari: 2475

Voteaza:

Islamul se razbuna pe Papa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE