Mitropolia Basarabiei merge la CEDO

 

Mitropolia Basarabiei merge la CEDO

 

Mitropolia Basarabiei, care tine de Biserica Ortodoxa Romana, vrea sa depuna cat mai curand o plangere la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului, dupa ce autoritatile din Republica Moldova au inceput o campanie de prigonire a preotilor romani. Doi dintre acestia au primit interdictie de sedere in Republica Moldova pe motiv ca nu ar fi avut permise de munca.

 

Locuitorii unor sate din raionul Cahul sunt revoltati de decizia de expulzare a unor preoti ai Mitropoliei Basarabiei, transmite Mediafax. Mai multi enoriasi din satele Manta si Vadul-lui-Isac vor sa protesteze in cazul in care autoritatile nu vor inceta ceea ce califica drept persecutii la adresa preotilor Mitropoliei Basarabiei din satele lor. Primarul din Manta, Ion Neagu, a declarat ca va avea loc un drum al Crucii de la Giurgiulesti pana la Cahul, "care se doreste a fi un raspuns crestin, pasnic, la intentiile conducerii moldovene de a dispersa lumea in doua tabere".

Neagu a calificat masurile luate impotriva preotilor din statele Manta si Vadul-lui-Isac drept "o incercare de a atrage enoriasii de partea Mitropoliei Chisinaului si intregii tari". Un reprezentant al acestei Mitropolii a formulat deja oferte pentru inlocuirea preotilor Mitropoliei Basarabiei, la cererea unor enoriasi, solicitare care este insa inexistenta, subliniaza primarul. "Enoriasii nu numai ca nu doresc alti preoti de la Mitropolia Moldovei, dar nici pe altii de la Mitropolia Basarabiei, in locul celor care au fost pana acum, de mai multi ani", a explicat el. (D.E.)

 

.

05 Ianuarie 2008

Vizualizari: 784

Voteaza:

Mitropolia Basarabiei merge la CEDO 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE